08 / 05 / 2024

binalarda aynı metrekareyle dönüşüm mümkün mü

binalarda aynı metrekareyle dönüşüm mümkün mü

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında, okuyucusunun sorduğu ''Küçük metrekareye mecbur muyum?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Binalarda depreme karşı hangi önlemler alınmalı?

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, binalarda can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yönetmelikleri aynı çatı altında toplayan bir 'yapı yasası'na ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

Binalarda aynı metrekareyle dönüşüm mümkün mü?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında, okuyucusunun sorduğu ''Küçük metrekareye mecbur muyum?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

İhsan Görgöz: Yeni yapılan binalarda sıkıntı yok!

İhsan Görgöz, “1999 Marmara Depremi’ni milat yılı olarak kabul edebiliriz. Bu depremden sonra hükümetimiz ciddi tedbirler aldı. Depremden sonra yapılan binalarda sorun yok. Ancak bu tarihten önceki yapılar için aynı şeyi söyleyemeyiz” dedi.

Kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veyahut riskli binalarda yaşayan vatandaşlara kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?

1999 Marmara Depremi'nde çürük bina felaketi!

1999 Marmara Depremi'nde hasar gören binalarda malzeme, işçilik ve tasarım hataları tespit eden uzmanlar ''Doğa, kurala uygun olmayanı affetmedi'' demiş. En çok zarar gören Avcılar'daki hasarlı binalarda aynı hatalardan nasibini almış.

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı!

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı. Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 arttı!

Turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan III. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon 373 bin dolar oldu.

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılının temmuz-eylül dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Türkiye'nin turizm geliri, yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon 373 bin dolar oldu...

İzmir'e aynı anda 4 kruvaziyer gemi geldi!

İzmir, aynı anda gelen 4 kruvaziyer gemiyle bayram havası yaşadı. Costa Crociere'ya ait Costa Deliziosa, Costa Pacifica ve Costa Neoromantica gemileri ile MSC Crociere'ye ait MSC Preziosa gemileri, kente 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfa getirdi.

Binalarda su yalıtımına yeni düzenlemeler geliyor!

14 Ekim 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla binalarda su yalıtımına ilişkin yeni teknik düzenlemeler getiriliyor.

Kayseri’de ev almak isteyenler yüksek katlı binalarda oturmak istemiyor!

Kayseri’de ev almak isteyenlerin büyük çoğunluğu yüksek katlı binalarda oturmak istemiyor. Yapılan bir araştırma vatandaşların yüzde 60'ının, 6 ila 10 kat arasında binalarda oturmak istediğini ortaya koydu...

binalarda aynı metrekareyle dönüşüm mümkün mü Haberi

binalarda aynı metrekareyle dönüşüm mümkün mü

27 yıldır Bağdat caddesi üzerinde bir apartmanda oturuyoruz. Depremden sonra apartmanımızı ihtiyacı olmadığını söyledikleri halde güçlendirdik. Buna rağmen bu yıl apartmanın kentsel dönüşüme girdiği ve yıkılması gerektiği söylendi. O günden bu yana çok sayıda müteahhitle konuştuk. Hepsi bize değişik projeler getirdiler. Sadece projeler değil evin metrekaresi bile farklı. Ama hepsi de bizim su andaki evimizde küçük. Neredeyse 2 oda daha az bir ev veriyorlar. Biz de küçük metrekareyi kabul etmiyoruz. Sizce aynı metrekarede bir evi yapacak birini nasıl buluruz? 



Binaların da bir ömrü var. Ne yazık ki güçlendirme yapsanız da ömrünü tamamlamadan yıkıp yeniden yapmak gerekiyor. Ama sunu da söylemek gerekir ki her bina için ömrünü tamamladığı için değil rant kapısı gibi görüldüğü için de yıkım karan çıkabiliyor. Ne yazık...