05 / 05 / 2024

binalarda enerji kaybını azaltma

binalarda enerji kaybını azaltma

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre binalardaki enerji kaybını azaltmak için ne tür çalışmalar yapılır? Isı yalıtımında kullanılan malzemeler nelerdir? İşte Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği....

Konutta vergi kaybının engellenmesi için öneri: Tapu devri ve ödemeleri noterlerde, avukatlık firmalarında yapılsın!

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, konutta vergi kaybının önlenmesi amacıyla bir öneri paylaştı. İşte o öneri ve vatandaşlar ile sektör temsilcilerinden gelen yorumlar... 

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Vestel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın peşin fiyatına 9 taksit fırsatıyla satışta!

Vestel, evine solo fırın almak isteyenlere özel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın’ı peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa çıkardı. Resmi internet sitesinden solo fırını görücüye çıkaran Vestel, fırına ilişkin tüm detayları da paylaştı.

İnşaat sektörü, Rusya kaybını Suudi Arabistan'da telafi etmek istiyor! TMB'den sektör raporu geldi! 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin raporu, savaş sebebiyle Rusya pazarında oluşan kaybın Suudi Arabistan'la kapatılabileceğine dair beklenti olduğunu ortaya koydu. İşte raporda yer alan veriler...

MediaMarkt, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa çıkardı!

Gündelik hayatı kolaylaştıran beyaz eşyaların başında gelen bulaşık makineleri, zaman yönetimi konusunda her zaman avantaj sağlıyor. MediaMarkt’ta bu kapsamda, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa sundu.

MediaMarkt’ta Grundig GPDH 9644 A++ Enerji Sınıfı 9kg Kurutma Makinesi 9 taksit imkânıyla satışa sunuldu!

Evlerin yeni olmazsa olmaz beyaz eşya ürünü haline gelen kurutma makinesi, artık özellik her ev kadınlarının hayallerini süslüyor. MediaMarkt, piyasaya iddialı bir giriş yapan Grundig GPDH 9644 A++ Enerji Sınıfı 9kg Kurutma Makinesi’ni 9 taksit imkânıyla satışa sundu.

Beko 670531 EI F Enerji Sınıfı 427 Litre Çift Kapılı Buzdolabı 'nda Oliz'e özel net 2 bin TL indirim fırsatı!

Beko 670531 EI F Enerji Sınıfı 427 Litre Çift Kapılı Buzdolabı, geniş iç hacminin yanında sessiz çalışma performansı ile dört mevsim soğutma ve gıda saklama ihtiyacınızı karşılıyor. 

Simfer 1241 A Enerji Sınıfı 65 lt 4 Gözü Gazlı Tamboy Fırın ne kadara satılıyor? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Simfer 1241 A Enerji Sınıfı 65 lt 4 Gözü Gazlı Tamboy Fırın, yenilikçi teknolojisi ve güvenilir özellikleri ile size mutfağınızda yeni deneyimler yaşatır.

Altus AL 509 F Enerji Sınıfı 5 Çekmeceli 196L Derin Dondurucu en ucuza nereden alınır? 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Yenilikçi teknolojisi ile geniş hacme sahip Altus AL 509 F Enerji Sınıfı 5 Çekmeceli 196L Derin Dondurucuda yaz kış demeden gıda ürünleri aylarca saklanabilir.

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Konut kiralamadaki kurumsallaşma vergi kaybını engelleyecek!

Son senelerde kayıt dışı hususlarla gündeme gelen ve sayıları 10 binleri ilgilendiren kısa ve orta vadeli emlak kiralama sektöründe başlayan kurumsallaşmanın turist sayısını yükseltemesi ve vergi kaybını önlemesi öngörülüyor.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

binalarda enerji kaybını azaltma Haberi

binalarda enerji kaybını azaltma

Binalardaki enerji kaybını azaltmak için ne tür çalışmalar yapılır?

Binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenleyen Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre, binalar, ısı kayıpları bakımından çevre şartlarına ve ihtiyaçlarına uygun olarak yalıtılıyor. Peki binalardaki enerji kaybını azaltmak için ne tür çalışmalar yapılır?


Isı yalıtımı proje uygulamaları yine aynı yönetmelik kapsamında yer alıyor. Yetkili makine mühendisi tarafından mimari proje sistem detaylarına uygun olarak hazırlanan "ısı yalıtımı projesi" imar mevzuatı gereğince yapı ruhsatı verilmesi safhasında ısıtma/soğutma tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce isteniyor.


Binalardaki enerji kaybını azaltmak için ne tür çalışmalar yapılır?


Isı yalıtımında kullanılan malzemeler 

Bina ve tesisatlarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri ve standartları aşağıda sıralanıyor:


Binalarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri ve ürün standartları: 

Camyünü, 

Taşyünü, 

Ekspande Polistiren 

Ekstrude...