23 / 11 / 2024
fuzul

binalarda etiket uygulaması

binalarda etiket uygulaması

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada "Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etiketler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur." diye konuştu.

Binalarda kat çıkma dönemi sona eriyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki ay hayata geçirilecek olan BKS uygulaması ile binalarda kat çıkma ve kolon kesme uygulamalarının önüne geçilecek. 

Beton kalitesi karekod ile takip edilecek!

İnşaatlara dökülen taze betonların içine çip atılarak başlatılan beton takip sisteminde, mikserlere karekodlu beton irsaliyesi ve etiket uygulaması yakın zamanda hayata geçiyor.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi bir an önce çalışmalı!

2011’de başlayan, Binalarda Enerji Kimlik Belgesi Uygulaması Mayıs 2017 tarihinden itibaren genele yayılıyor.

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama kısaca, binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama ile ısı tasarrufu sağlanıyor. Peki, binalarda mantolama nasıl yapılır?

Eski binalarda ısı yalıtımı mecburiyeti!

Isı yalıtımı uygulaması, binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için yapılıyor. Peki, Kanun gereğince, eski binalarda ısı yalıtımı mecburiyeti var mıdır?

Kaloriferli binalarda mantolama nasıl yapılır?

Kaloriferli binalarda mantolama nasıl yapılır? İşte 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu bir uygulama haline gelen mantolama esasları..

Mantolama kanunen zorunlu mu?

2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre yapılar için mantolama uygulaması yapılması gerekiyor. Peki, mantolama kanunen zorunlu mu? İşte yanıtı...

Yeni binalarda mantolama şart mı?

Bina mantolama, yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulaması olarak tanımlanıyor. Peki, yeni binalarda mantolama şart mı? Mantolama projesinde bulunması istenilen bilgiler nelerdir? İşte yanıtı...

Thyssenkrupp Encasa, Mekke Saat Kulesi’ndeki uygulaması 2014 Yılının Projesi seçildi!

Thyssenkrupp Encasa, Elevator World Dergisi tarafından Mekke Saat Kulesi’ nde, dünyanın en yüksek irtifasında gerçekleştirilen koltuk asansörü uygulaması ile 2014 Yılının Projesi ödülüne layık görüldü...

KDV uygulamasında emsal bedel ve emsal ücret!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde KDV uygulamasında emsal bedel ve emsal ücretini kaleme aldı. Hizmet karşılığı alınan bedel, defter kayıtlarında hasılat olarak gösterilecektir...

binalarda etiket uygulaması Haberi

binalarda etiket uygulaması


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, asansörlere verilen renkli etiket uygulamasının binalarda da kullanılabileceğini söyledi.

Yorgancılar, Anadolu Ajansı muhabirine, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası toplumun tüm kesimlerinin elinden geleni yaptığını belirtti.

Depreme yakalanmadan önce yapılması gerekenlerin önemine işaret eden Yorgancılar, binaların sağlamlığının önceden incelenmesi gerektiğini söyledi.

Asansörlere verilen ve sağlamlığı gösteren kırmızı, mavi ve yeşil etiketlere değinen Yorgancılar, şunları söyledi:

"Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etikler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yerel yönetimler bu işi beraber yapacak.1992'den önceki deprem yönetmeliği ile şimdiki farklı. Dolasıyla bütün binalara girilip o binaların testleri yapılacak. Binalara 'oturulur, oturulamaz, güçlendirerek oturulması gerekir' gibi kararlar verildikten sonra uygulamaya geçecek. Asansörlerdeki gibi bina girişindeki...