05 / 05 / 2024

Binaların gürültüye karşı korunması yönetmelik

Binaların gürültüye karşı korunması yönetmelik

Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında bina akustik projesi düzenleyecek ve/veya ölçüm yapacak uzmanlara ve bu uzmanlara eğitim verecek eğitici kuruluşlara ilişkin esaslar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

Fuzul Toprak'tan Pendik projesi yarın görücüye çıkıyor! Lansmana özel 36 ay vade fırsatı!

Fuzul Yapı,  İstanbul Anadolu Yakasındaki yeni projesi Fuzul Toprak'tan Pendik’i 20-21 Ocak tarihleri arasında düzenleyeceği lansmanla görücüye çıkarıyor. 

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Skoda'dan yeni nesil otomobil! Skoda Superb’in 4. nesli görücüye çıktı

Skoda, D segmentinde yer alan amiral gemisi modeli Superb’in yeni 4. neslinin tanıtımını gerçekleştirdi. Skoda Superb'in dördüncü nesli görücüye çıktı. Yeni görünümün dışında daha fazla alan, konfor ve en son teknolojiyi ile karşımıza çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Stellantis Türkiye, ticari araç kapsamında ürettiği 12 adet ticari aracını görücüye çıkardı

Stellantis, ‘Pro One’ hamlesiyle ticari araç sektöründe liderliği amaçlıyor. Stellantis Ticari Araçlar İş Birimi’nin "Pro One" stratejik atağı kapsamında Citroen, FIAT Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall markalarından toplam 12 aracını görücüye çıkardı.

Lily House yarın görücüye çıkıyor!

İngiltere Surrey bölgesinde hayata geçirilen Eden Grove projesinin 2. etabı Lily House 4 Mart'ta görücüye çıkıyor.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KİPTAŞ Aydınlık Evler bugün görücüye çıkıyor! Yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçireceği Aydınlık Evler Projesi bugün görücüye çıkıyor. Proje 70 milyon 579 bin 422 TL bedelle hayata geçiriliyor.

Komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü  kaleme aldı. Peki komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

KİPTAŞ Arkatlı Evler bugün görücüye çıkıyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Arkatlı Evler projesi bugün görücüye çıkıyor. Projedeki konut fiyatları ve ödeme fırsatları bugün açıklanacak...

Dünyanın ilk özel konut yatı görücüye çıktı!

Dünyanın ilk özel konut yatı projesi Somnio'un iç tasarımından ilk kareler görücüye çıktı. Fiyatı 11.2 milyon dolardan başlayan bu evlerin sahipleri davet veya tavsiye ile seçilmiş kişiler olacak.

Komşularınız gürültü yapıyorsa dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme altı. İşte Oya Armutçu'nun o yazısı...

Gürültü Farkındalık Günü eğitim toplantısı 28-29 Nisan’da!

İZODER, TAKDER iş birliğince ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ne özel online eğitim programı hazırlandı. Online eğitim toplantısı, 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Binaların gürültüye karşı korunması yönetmelik Haberi

Binaların gürültüye karşı korunması yönetmelik

Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik Kapsamında Düzenlenecek Sertifika Eğitim Programlarına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. 

Yönetmelik kapsamında; Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında bina akustik projesi düzenleyecek ve/veya ölçüm yapacak uzmanlara ve bu uzmanlara eğitim verecek eğitici kuruluşlara dair yeterlilikler ile eğitimler sonunda yapılacak sınavlara dair usul ve esasları belirlendi.

BİNALARIN GÜRÜLTÜYE KARŞI KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDA DÜZENLENECEK SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMLARINA DAİR TEBLİĞ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 31/5/2017 tarihli ve 30082 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında bina akustik projesi düzenleyecek ve/veya ölçüm yapacak uzmanlara ve bu uzmanlara eğitim verecek eğitici kuruluşlara dair yeterlilikler ile eğitimler sonunda yapılacak sınavlara dair usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam...