29 / 04 / 2024

binaların yangına karşı korunması yönetmeliği

binaların yangına karşı korunması yönetmeliği

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte yönetmelikte yer alan binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri bu haberde...

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Altın fiyatlarına bakan bir daha baktı! Tek tek açıklanan bu rakamı görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bir bakın

Yatırımcıların sık sık araştırdığı altın fiyatlarına bakan bir daha baktı... Tek tek açıklanan bu rakamı görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın...

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alınıyor?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alındığını anlattı. Peki söz konusu önlemler neler? İşte detaylar...

Dolar, euro, altın demediler! Yatırımcı kaybetti ama onlar karlarına kar kattı

Ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle yatırımcılar ciddi niktarda para kaybetti. Bankalar ise altın, dolar, euro demeden karlarına kar kattılar. Bankacılık sektörünün Nisan ayında kârı yıllık yüzde 707,8 artışla 34,9 milyar TL oldu.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Bavyera'da kira yardımları iki katına çıkarılsın önerisi!

Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, tek seferlik kira yardımının yalnız yaşayanlar için 135, çiftler için 175 Euro olduğuna dikkat çekti. Bu rakamın az olduğunu belirten Markus Söder, yardımların iki katına çıkarılmasını talep etti. 

binaların yangına karşı korunması yönetmeliği Haberi

binaların yangına karşı korunması yönetmeliği

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri!

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında İkinci Kısım'da açıklanıyor.


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler


Genel

Madde 20 - Bu bölümde açıklanan genel hükümler, aksi belirtilmedikçe, özellik ve ayrıcalık gösteren binalar ve ahşap binalar için de geçerlidir.


Bina yerleşimi

Madde 21 - İmar planları yapılırken, konut, ticaret, sanayi gibi fonksiyon bölgeleri arasında, yangın havuzları ve su ikmal noktalarının yapımına olanak verecek biçimde, yeşil kuşakların ayrılmasına ve bu yeşil kuşakların, yangın güvenliği açısından fonksiyon bölgelerini birbirinden ayırmasına özen gösterilecektir.


İmar planlarının tasarımında donatı alanları ile yerleşim fonksiyonları belirlenirken bina sınıflandırmalarındaki yangın önlemleri esas alınacaktır.


Yeni planlanan alanda bitişik nizamda teşekkül edecek imar adalarının uzunluğu 75 metreden fazla olmayacaktır. Uzunluğu 75 metreden fazla olan bitişik nizam yapı adalarında, yangın güvenliği...