07 / 05 / 2024

bingöl fay hattı

bingöl fay hattı

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

O bölgede yeni aktif fay hattı ortaya çıktı: Uzmanlardan 7'lik deprem uyarısı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden araştırmacılar tarafından bölgede yapılan incelemede, Şemdinli-Yüksekova'da aktif olan ve 7'lik deprem üretebilecek bir fay hattı tespit edildi. İşte ayrıntılar...

İzmir'in 2.5 yıllık deprem çalışması tamam: Yeni fay hattı tespit edildi!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, 30 Ekim 2020 tarihindeki Sisam Depremi'nden en çok etkilenen Bornova Havzası'nda birçok üniversiteden bilim insanın katılımıyla 2,5 senedir sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve yeni fay hattına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 

Yasaya aykırı olan yapılar affedilemez! Fay hattı üzerinde konut yapılırsa...

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, binaların güvenli olup olmadıkları gündem oldu. İmar affından zemin biçimine kadar pek çok konu sık sık tartışılıyor. Peki fay hattı üzerinde konut yapılırsa ne olur?

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

1944 depremin izlerine rastlanıldı! O ilde fay hattının geçtiği alan imara kapatılıyor!

Bolu Karacasu’da başlatılan deprem çalışmalarında 1944 depreminin izlerine rastlandı. İzleri bulunan fay hattı, şehir planına eklenerek, belirlenen bölgeler gelecekte imara kapatılacak.

Kocaeli'nin titreyen toprağında 486 canlı fay tehlikesi! 70 bin kişi diri fay hattı üzerinde yaşıyor!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilcisi Niyazi Temizkan, Türkiye genelinde 18 il ve 80'den fazla ilçe merkezinin altından 486 aktif fay hattının geçtiğini vurguladı.  İşte, Niyazi Temizkan'ın hayati önem taşıyan açıklamaları...

O ilde fay hattı üzerindeki binalar yıkılıyor!

Bolu'nun Gerede ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında fay hattı üzerinde bulunduğu tespit edilen yapıların yıkımları yapılıyor.

Kenan Akbayram'dan üç fay hattı için kritik uyarı!

Önceki yıllarda büyük depremlerin meydana geldiği Bingöl, Doğu Anadolu, Kuzey Anadolu ve Varto Fay Zonları için açıklamalarda bulunan  Dr. Kenan Akbayram, kritik uyarılarda bulundu.

İşte fay hattındaki 110 ilçe! Tam liste!

Yer bilimci, İTÜ'lü Prof. Dr. Okan Tüysüz, fay hattı üzerinde yer alan 110 ilçeyi açıkladı. Peki hangi ilçeler fay hattında yer alıyor? İşte ayrıntılar...

Bingöl için deprem master planı hazırlanmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

Sarıgöl'de önünden fay hattı geçen okulda yıkım başladı!

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yer alan 52 yıl boyunca eğitim ve öğretim sunan ve önünden hareketli fay hattı geçtiği tespit edilen 4 Eylül İlkokulu'nun yıkımı başladı.

bingöl fay hattı Haberi

bingöl fay hattı

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkezi, deprem gerçeğinin topluma ve ilgililere doğru anlatılması, kentler için birer tehlike kaynağı olan fayların konumu ile hangi yerleşim birimlerini doğrudan etkilediğini de göz önüne alarak, ‘içinden diri fay geçen' kentlerle ilgili rapor hazırladı. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna vurgu yapıldı. 

BİNGÖL'DEN GEÇEN FAYLAR

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın raporunda,  Bingöl'ün zayıf bir zemine sahip olduğu belirtilerek, “Bingöl zayıf bir zemine sahip olması nedeniyle olası bir depremde şiddetle sarsılacak olmanın yanı sıra il merkezindeki binaların altından diri fay geçen illerimizden biridir. Bu nedenle 6,5'dan büyük bir olası depremde hem depremin yaratacağı şiddetli sarsıntı hem de yüzey faylanması tehlikesi nedeniyle hasar alması beklenmektedir.

Bu durumda en akıllıca yaklaşım yapıların deprem...