05 / 05 / 2024

Bio-Der Başkanı Hasan Sarpten açıklaması

Bio-Der Başkanı Hasan Sarpten açıklaması

Bio-Der Başkanı Hasan Sarpten, Kıbrıs'ta yapılması planlanan sosyal konut projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarpten, hükümet tarafından duyurulan 3 bin 500 sosyal konut projesinin gelişi güzel bir betonlaşma yaratacağını ifade etti...

AYİDER Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Kentsel dönüşümü destekleyecek karar oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, faiz indirimiyle binaların depremle birlikte iklim krizine karşı da dayanıklı olacağını açıkladı.

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

Büyükçekmece'deki 144 villalık projeyle ilgili 'Şehitliğin üzerine villa yapıldı'' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tepki geldi. Akgün ''Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun'' dedi.

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

DEGÜDER Başkanı Türkkan’dan korkutan açıklama! ‘Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!’

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan, “Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!” dedi.

İdlibliler, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i briket evleri görmeye çağırdı!

Türkiye'nin inşa ettiği briket evlere yerleştirilen İdlibliler, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına katılarak, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i bölgeye çağırdı.

Kıbrıs'ta 3 bin 500 konut projesine tepki!

Bio-Der Başkanı Hasan Sarpten, Kıbrıs'ta yapılması planlanan sosyal konut projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarpten, hükümet tarafından duyurulan 3 bin 500 sosyal konut projesinin gelişi güzel bir betonlaşma yaratacağını ifade etti...

KONUT-DER'in yeni başkanı Altan Elmas oluyor!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin yeni başkanı Altan Elmas oldu. Dün gece yarısı verilen karar önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak.

Adil Baştanoğlu, ÇATIDER'in Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

ÇATIDER'de 2017-2018 döneminde görev yapacak yeni Yönetim Kurulu Üyeleri seçildi. ÇATIDER'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu oldu.

Hasan Özkaya: Karabağlar 30 yıldır imar bekliyor!

Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER) Başkanı Hasan Özkaya, "Tabela derneği olmayacağız. Yani sektörün dişlisinde yer alan herkesin sıkıntısına bütün olarak çözüm bulma hedefindeyiz" dedi.

AYİDER'in yeni başkanı Melih Tavukçuoğlu oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği'ne yeni başkan seçildi. Yeni dönemde AYİDER ismiyle yoluna devam edecek olan derneğin yönetim kurulu başkanlık görevini Melih Tavukçuoğlu üstlenecek.

Bio-Der Başkanı Hasan Sarpten açıklaması Haberi

Bio-Der Başkanı Hasan Sarpten açıklaması

Biyologlar Derneği (Bio-Der) Başkanı Hasan Sarpten, Kıbrıs'ın sosyal konut projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kıbrıs İçişleri Bakanlığı'nın Sosyal Konut Projelerini tanıtması üzerine Hasan Sarpten, sosyal konut projesinin ayaklarının yere basmadığını belirtti.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, Biyologlar Derneği (Bio-Der) Başkanı Hasan Sarpten yaptığı yazılı açıklamada, “Adeta şov yaparcasına betonlaşma üzerinden verilen vaatlerin bu topluma hiçbir şey kazandırmayacağı unutulmamalıdır. Buradan bir kez daha Hükümete sesleniyor, muhtemelen seçim yatırımı olarak açıklanan ama ayakları yere basmayan bu sözde sosyal konut projesini ileriye götürmemelerini temenni ediyoruz” dedi.

Sarpten, ilk etabının Maraş bölgesinde yapılacağı ve 10 bin insanın ev sahibi yapılacağı duyurulan projenin neden Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı Taslağında yer almadığının; öngörülen 3 bin 500 yeni konut için alt yapı yatırımlarının; kanalizasyon, okul, hastane, yeşil alan planlarının;...