02 / 05 / 2024

bir Emlak ofisinde olması gerekenler

bir Emlak ofisinde olması gerekenler

Emlak komisyoncularının Ticaret veya Ticaret Odası veya Sanayi ve Ticaret veya Esnaf Sanatkarlar Odası bünyesinde kurulan Emlâk Meslek Odalarına kayıt olmaları gerekiyor. Peki, bir emlak ofisinde olması gerekenler nelerdir?

1941 yılında bir emlakçının ilanı! 

1941 yılında  emlakçılar 'emlak alım satımı' başlığı altında kendi reklamlarını yapmak için gazetelere ilan veriyormuş. İşte 1941 yılında bir emlakçının ilanı...

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un altından İstanbul'un da Türkiye'nin de kalkamayacağını belirterek,  "Bu bir emlak projesidir" dedi. 

Çin'de konut fiyatları tam 9 aydır düşüyor!

Büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'de gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel şekilde konut fiyatları da tam 9 aydır düşüş gösteriyor. 

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Pendik'te bir emlakçı ev sahibinden habersiz 'bu fırsatı kaçırmayın, fırsat kaçmaz' başlığı ile yayımlandığı evi bir çok kişiye satarak vatandaşları dolandırdı. 

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Gram altın fiyatları için şaşırtıcı tahmin: Altın kış uykusundan resmen uyandı, bakın bundan sonra neler olacak?

Mert Başaran, bir Emlak ve Yatırım Uzmanı olarak, gram altın fiyatlarıyla ilgili ilginç tahminlerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Zilyetlik ne demek? Zilyetlik hakkı nedir?

Bir emlak terimi olarak zilyetlik nedir? Zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili detaylar…

Ahara Temlik ne demektir?

Ahara Temlik bilinmeyen bir emlak terimlerinden bir tanesidir. Bu yüzden Ahara Temlik ne demektir? şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. İşte detaylar!

Türkiye'de bir ilk yaşandı! Yabancıya evini kiraya vermeyen emlakçıya ne kadar para cezası kesildi

İstanbul’da ırkçılık yapan bir emlak ofisi idari para cezasına çarptırıldı.

Irkçılık yapan emlakçılar yandı! Resmen ceza geldi! 

Son günlerde kiralık konutlara ilişkin haberler gündemden düşmüyor. Son olarak Esenyurt'ta bir sitede siyahi bir kişiye konut kiralamak istemeyen bir emlakçıya 5 bin lira ayrımcılık cezası uygulandı.

Ünlü emlakçıdan Bodrum'da 80 milyon liralık vurgun iddiası! Kar payı vaadiyle dolandırdı

Bodrum'da, vatandaşlardan kar payı vaadiyle para topladığı ileri sürülen bir emlak kiralama ve inşaat işleri yapan firma, bir süre ödeme yapıp, daha sonra ise ödemeleri durdurdu. 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen firma sahibi gözaltına alındı

bir Emlak ofisinde olması gerekenler Haberi

bir Emlak ofisinde olması gerekenler

Emlak ofisinde olması gerekenler!

Emlak alım, satım,kiralama vb. aracılık işlerini yapan emlak komisyoncularının Ticaret veya Ticaret Odası veya Sanayi ve Ticaret veya Esnaf Sanatkarlar Odası bünyesinde kurulan Emlâk Meslek Odalarına kayıt olmaları gerekiyor.


Emlâk komisyoncusu; üyesi olduğu meslek odasınca onaylanmış veya kullanıma sunulmuş olan sözleşmeyi düzenleyerek müşterisine vermeli ve emlak komisyonculuğu dışında herhangi bir iş yapmamalıdır.


Peki, bir emlak ofisinde olması gerekenler nelerdir?


Emlak komisyoncusu bürosunda aşağıdaki araç ve gereçler bulunmalıdır.


- Bilgisayar + yazıcısı + modem,

- Telefon,

- Faks,

- Şerit metre,

- Pusula,

- Fotoğraf makinası,

- El feneri,

- Televizyon (tercihan),

- Video (tercihan),

- Kamera (tercihan). 


Çalışanlarla ilgili kurallar 

1.3.1 Emlak komisyoncusu bürosunda , yeterli sayıda eleman bulunmalı, bu elemanlar mal sahipleri ile müşterileri bir araya getirildiklerinde, onlara hukuki yönden yeterli bilgi verebilmeli ve mevzuatın gerektirdiği işlemlerde yardımcı olabilmelidir. 


1.3.2 Reklam,tanıtım...