04 / 05 / 2024

bir evin emlak vergisi ne kadardır

bir evin emlak vergisi ne kadardır

Daire, işyeri, arsa ve araziler için her sene belediyeye emlak vergisi ödeniyor. Büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak hesaplanıyor. Peki, değeri 200 bin TL olan bir dairenin emlak vergisi ne kadardır?

Bağdat Caddesi'ndeki 2+1 evin maliyeti ne kadar? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hedabı X'ten Bağdat Caddesi'ndeki bir evin maliyetini hesapladı. İşte ayrıntılar...

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

İzmir'deki en pahalı kiralık evin fiyatı dudak uçuklattı! Görenler satılık zannediyor!

İzmir'de yaz sezonu açıldı. Sezonun açılmasıyla beraber, emlak sitelerinde yer alan kiralık bir evin fiyatı dudak uçuklattı. İzmir'in en pahalı kiralık villasının fiyatını görenler satılık fiyatı zannediyor. 

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatlarının 2015 yılından bu yana kademeli şekilde yükseldiği, 9 yıllık artışın yüzde 134 olduğu belirtildi. Megakent İstanbul'daki bir evin fiyatı, Paris ve Londra'yla yarışıyor. İşte konut sektöründeki son durum...

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Peki 2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

Emlak vergisi nedir? Kimler emlak vergisi ödemez?

Emlak vergisi, ev sahibi olan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur. Emlak vergisi bazı durumlarda ödenir ve bazı durumlarda ise ödenmez. Ev sahiplerinin ödeme yapıp yapmaması gerektiği de bazı durumlara göre belirlenmektedir.

Konut fiyatları resmen uçtu! Bir yılda yüzde 141,5 arttı!

Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye genelinde ev fiyatları şubat ayında yıllık yüzde 141,5 oranında yükseldi. Aylık bazda ise yüzde 8,4 artarak son 8 ayın en yüksek aylık artışını gördü. 100 metrekare bir evin ortalama fiyatı Türkiye genelinde ilk defa 2 milyon lirayı aşarken, İstanbul'da ilk de

Konut Fiyat Endeksi artışta! İşte bir evin ortalama fiyatı

Konut Fiyat Endeksi KFE, bir ülkedeki konut piyasasının genel sağlığını ölçmek için birkaç farklı göstergeyi bir araya getirir. Bu göstergeler arasında konut satışları, fiyat artışları, inşaat aktivitesi ve mortgage oranları gibi veriler yer alır. Bu bağlı Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi (KFE) O

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Eviniz depreme dayanıklı mı? İşte bir evin depreme dayanıklı olup olmadığını gösteren 7 detay!

Eviniz depreme dayanıklı mı? Bir evin depreme dayanıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte bir evin depreme dayanıklı olup olmadığını gösteren 7 detay...

bir evin emlak vergisi ne kadardır Haberi

bir evin emlak vergisi ne kadardır

Bir dairenin emlak vergisi ne kadardır?

Daire, işyeri, arsa ve araziler için her sene belediyeye emlak vergisi ödeniyor. Farklı ilde yer alan gayrimenkuller için ödemeler PTT havalesi ile ya da e-belediye sistemi ile ödenebiliyor.


Bir dairenin emlak vergisi, dairenin büyüklüğüne göre değil, kayıtlı değerlerine göre hesaplanıyor. Komisyonlarca belirlenen değerler üzerinden vergi oranının hesaplanması ile ödenecek vergi bulunabiliyor.


Daire emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi :  Binde 2 

Normal Yörelerde      :  Binde 1


Yukarıda da görüldüğü üzere büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak ödeniyor. Peki, değeri 200 bin TL olan bir dairenin emlak vergisi ne kadardır?


Değeri 200 bin TL olan normal yörede yer alan bir daire için ödenecek emlak vergisi 200 TL oluyor. Değeri 200 bin TL olan büyükşehirde yer alan bir daire için...