02 / 05 / 2024

Bir Kan Bir Fidan hatıra ormanı nerede

Bir Kan Bir Fidan hatıra ormanı nerede

Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ı arasında yapılan protokol gereği, 81 ilde kurulacak olan ‘’Bir Kan Bir Fidan’’ hatıra ormanlarının biri de Eskişehir’de kuruldu.

Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi

Milyonlarca insan olası İstanbul depremi ile ilgili uzmanların yorumlarını takip etmeye devame diyor. Konuyla ilgili Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi. 

TMMOB'dan belediye başkan adaylarına 11 maddelik uyarı: Bir an önce bina envanteri çıkarılmalı!

TMMOB Bodrum temsilcisi yaptığı basın açıklaması ile Muğla ve Bodrum'daki belediye başkan adaylarına 11 maddelik bir çağrıda bulundu. Depremden kaçak yapılaşmaya kadar pek çok duruma dikkat çekildi. 

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, X sosyal medya hesabından, '10 insanın bir evi olmalı ne demek?' diye sordu, vatandaşlar yanıtladı. İşte o yanıtlar...

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kalkınma Yolu mesajı: ‘Yeni bir dünya inşa ederiz’

New York’ta Concordia Zirvesi’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi konusunda kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan, "Atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız" şeklinde konuştu.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması: "Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı..."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin vergi artışının ana sebebi olduğunu söyleyerek "Kendiliğinden güncellenecek vergiler haricinde ek bir vergiyi, ilave bir vergiyi yıl sonuna kadar tartışma durumu yok" dedi.

Cumhurbaşkanı resmen duyurdu! Depremzedelere 650 bin yeni konutla yeni bir başlangıç!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerin yaralarını saracak bir projeye imza atıyor: 650 bin yeni konutun yapımı için 319 bini bir yıl içinde hedefleniyor. Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçirilecek bu proje, depremzedelerin yaralarını sarmak için büyük bir adım olacak.

Her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten bir yeni tahmin daha geldi! Bu tahmini duyanlar resmen küçük dilini yuttu!

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan ve her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten bir yeni tahmin daha geldi. Bu tahmini duyanlar resmen küçük dilini yuttu. 

Bir Kan Bir Fidan hatıra ormanı nerede Haberi

Bir Kan Bir Fidan hatıra ormanı nerede

Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ı arasında yapılan protokol gereği, 81 ilde kurulacak olan ‘’Bir Kan Bir Fidan’’ hatıra ormanlarının biri de Eskişehir’de kuruldu.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından toprak işlemesi yapılan Kütahya karayolu Dutluca mevkiindeki sahaya, sedir ve karaçam fidanları dikildi. Son bir yılda Kızılay Kan Merkezine bağış yapan 24 bin 920 kişi adına birer fidan toprakla buluşturularak, Bir Kan Bir Fidan Ormanı oluşturuldu.

Kızılay Batı Anadolu Kan Merkezi Müdürü Erkan Ergen, kısa sürede toprak işlemesi yaparak fidanları hazır eden orman teşkilatına teşekkür etti.

Orman Bölge Müdürü Recep Ateş de yaptığı konuşmada ‘’ İnsanlara kan bağışlayarak ulvi bir görev yapan, 24.920 hemşerimiz adına birer fidan dikiyoruz. Onların bu anlamlı davranışına karşılık olarak bu hatıra ormanını oluşturmaktan mutluyuz. Kan vererek insanlara can...