04 / 05 / 2024

bir kişi en fazla kaç kişiye vekalet edebilir

bir kişi en fazla kaç kişiye vekalet edebilir

Apartman kurul toplantılarında toplantıya katılamayan kat malikleri yerine birini vekil atayabiliyor. Peki apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir? Bir kişiye kaç kişi vekalet verebilir?

Dünyanın en zengin insanları belli oldu! Türkiye'den 27 kişi listede yer alıyor!

Forbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesinin güncel halini açıkladı. ABD'li milyarder Elon Musk, listenin güncellenmesi ile  birinci sıradakini kaybederken, Türkiye'den 27 kişi listede yer alıyor.

Ekonomist Mert Başaran bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı!

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran, bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair "il bazında gayrisafi yurt içi hasıla" verilerini açıkladı. Bu kapsamda kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu. İşte detaylar...

En ucuz sıfır otomobil fiyatları belli oldu! İşte herkesin merak ettiği o liste...

Bir çok otomobil markası yeni kampanyalı fiyatlarını açıklamasının ardından vatandaşlar heyecanlandı. Araba almak isteyen binlerce kişi en ucuz otomobillerin hangisi olduğunu araştırıyor. İşte herkesin merak ettiği o liste...

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 26 bin kişi azaldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta bir önceki haftaya göre 26 bin kişi azaldı.

Borsa yatırımcısı 1 haftada 150 bin 860 kişi azaldı! Rakamlar bir bir açıklandı!

Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından açıklanan verilere göre; Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 150 bin 816 kişi azalarak yeniden 5 milyonun altına düştü.

THY’de çalışmak isteyenlere müjde! THY en az 20 bin TL maaşla personel alınacak! 10 bin kişi için başvurular başladı!

THY en az 20 bin TL maaşla personel alımına başlanıldı. Şartları yerine getirenler 10 bin kişi istihdam edilecek. İşte detaylar!

Aile Bakanlığı flaş açıklamayı yaptı... Her aileden bir kişi başvurabilecek

Aile Bakanlığı tarafından yapılacak ödemenin detayları belli olmaya başladı. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik 3.300 TL aylık yardım yapılacak. Bu yardım için ise her aileden sadece bir kişi başvurabilecek.

Bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alır?

Çalışanların emekli olduklarında alacağı emekli maaşı ile ilgili bir takım farklı hesaplamalar bulunuyor. Peki bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alacak? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Bakan Nebati 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı! Rakam şaşkınlık uyandırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu. Bakan konuşmasında 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı. İşte detaylar!

Yurt içinde 2 milyon 777 bin kişi göç etti! En az göç alan Ardahan, en az göç veren Bayburt!

Türkiye’de 2021 yılında toplam 2 milyon 777 bin kişi göç ederken, en çok göç alan ve en çok göç veren il İstanbul oldu.

bir kişi en fazla kaç kişiye vekalet edebilir Haberi

bir kişi en fazla kaç kişiye vekalet edebilir

Apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?

Apartman kurul toplantılarında alınacak kararlarda her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip oluyor. Toplantıya katılamayan kat malikleri yerine birini vekil atayabiliyor. Peki, apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?


"Bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?" sorusunun yanıtı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında madde 31'de yer alıyor. Kanun gereğince bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edemiyor.


Buna karşın kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekalet edebiliyor. 


Oya katılma: 

Madde 31 – Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir. 

Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla...