06 / 07 / 2024

birden fazla konutu olanlarda beyanname

birden fazla konutu olanlarda beyanname

Evi olanların aklını karıştıran dönem başlıyor. Peki kimler beyanname verecek ve hangi hallerde istisnalardan yararlanılabilinecek.1 Mart’ta başlayacak kira geliri beyanında 2014 yılında elde ettiğimiz kiralar için beyanname vereceğiz.

Birden fazla evi olanlara ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak Birden fazla evi olanlara getirilmesi planlanan ek vergi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı geldi: Deprem üreten birden fazla fay var!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Merzifon için deprem uyarısı yaparak, deprem üreten birden fazla fay olduğunu söyledi.

Konutlara katlamalı vergi önce satışları sonra üretimi düşürür: Parası olan da ev almaz!

Evini 5’inci yıldan sonra satanlara ve birden fazla konutu olanlara yeni düzenlemeler kapıda. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konutta yeni vergi planları ile ilgili "Önce konut satışları sonra da üretim  düşecektir" yorumunu yaptı. İşte Şatıroğlu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar... 

Konut sektöründeki yeni düzenlemeyle ilgili uzmanı açıkladı! Komik rakamlarda rayiç bedel gösterilemeyecek!

Birden fazla konutu olanları yakından ilgilendiren yeni vergilendirme sistemiyle ilgili Kripto fenomeni Murat Ali Calman'dan değerlendirme geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Birden fazla konutu olanlara ağır vergiler geliyor! Bu uygulama sektörü nasıl etkileyecek? Tebernüş Kireçci açıkladı!

TCMB, birden fazla konuta sahip olanlara yönelik kademeli ilave vergi getirilmesini önerdi. Peki bu uygulama ile konut piyasasını neler bekliyor?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yeni uygulama sonrası olacakları değerlendirdi. İşte o açıklama...

Evini 5 seneden sonra satana yüzde 40’a varan, birden fazla konutu olana katlamalı vergi geliyor!

Evini 5 seneden sonra satanlara yüzde 40’a varan oranlarda vergi gelebileceği belirtilirken, ayrıca 2 ve daha fazla evi olanların Emlak Vergisi de katlanabilir. 

Birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulaması kolay değil!

Birden fazla konutu olanlara ek vergi X sosyal medya hesabından birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulamasını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Birden fazla evi olanlara kötü haber!

Birden fazla konutu olanlara kötü haber geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Merkez Bankası, birden çok evi olanlara ilave vergi, kiradan geçinenlere de ‘şirket’ alternatifi istedi.

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

birden fazla konutu olanlarda beyanname Haberi

birden fazla konutu olanlarda beyanname

1 Mart’ta başlayacak kira geliri beyanında 2014 yılında elde ettiğimiz kiralar için beyanname vereceğiz. 25 Mart’a kadar sürecek beyan sürecinde varsa ödenecek vergi 2 eşit taksitte 31 Mart ve 30 Temmuz’da ödenebiliyor. Her yıl belirlenen istisna oranı elde edilen kira gelirinden düşülerek vergi avantajı sağlanabiliyor. Ancak istisnadan yararlanmanın şekil ve şartı var.



Konut istisnası


2014 yılı meskenler için belirlenen istisna oranı 3 bin 300 lira. Gerçek kişilerin yıllık elde ettikleri kira geliri 2014 yılı için 3 bin 300 liranın altında kalıyorsa beyan vermeye gerek yok. İstisna oranının üzerinde bir kira geliri söz konusu ise önce istisna oranı 3 bin 300 lira düşülür kalanı üzerinden vergilendirilir. Örneğin geçen yıl toplamda 3 bin lira kira geliriniz var ise beyan vermeyeceksiniz. 10 bin lira...