30 / 04 / 2024

bitcoin ödeme

bitcoin ödeme

Dünya üzerinde önümüzdeki 5-10 yıl içinde tek bir dijital para biriminin kullanılması öngörülüyor. Bu dönüşüm sürecini özel sektör de ayak uydurmak için kolları sıvadı. Ünlü İtalyan moda devi Gucci, mağazalarında artık bitcoinle ödeme alacak.

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Pandemi ile büyük yatırımcılara erişen Bitcoin şimdi de konut sektörüne sıçradı. Bitcoin ile ilk kez kira kontratı yapıldı. İşte detaylar...

O banka Bitcoin'in ödeme olarak kabul edilebileceğini söyledi!

Namibya Merkez Bankası, Bitcoin'in bir ödeme aracı olarak kabul edilebileceğini iddia ediyor!

 Bitcoin ve kripto paralar ile uluslararası ödemeler için yeni hamle geldi!

İran, kripto para ticaretine yönelik önemli bir düzenleme yaptı. İthalat için Bitcoin ve kripto para birimleri ile ödeme çalışmalarını tamamladıklarını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bitcoin ödeme aracı olacak mı? Kriptoların devi enflasyonu etkiler mi? Resmen açıklandı!

Twitter kurucusu Jack Dorsey liderliğindeki dijital ödeme hizmetleri şirketi Block tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, kişilerin Bitcoin kullanım tercihlerine ilişkin dikkat çeken sonuçları ortaya çıkardı. İşte o sonuçlar...

Kripto ödemelerde Bitcoin zirveden düşüyor!

BitPay tarafınca açıklanan bilgilerde, şahısların ve şirketlerin kripto ödemelerinde Bitcoin'den farklı token kullanımları yöneldiğine dikkat çekildi.  2011'den bu yana faaliyette olan BitPay, ayda ortalama 66 bin kripto ödeme gerçekleştiriyor. 

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Dünya üzerinde kripto para Bitcoin'i yasal ödeme aracı şeklinde onaylayan ilk ülke olan El Salvador'un devlet başkanı Nayib Bukele, vergiden muaf bir Bitcoin şehri inşa edeceğini ve 10 seneik Bitcoin tahvilleri edeceklerini duyurdu. 

El Salvadorlu vatandaşlar Bitcoin konusunda tereddütlü!

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un, kripto para birimi Bitcoin’i ödeme aracı şeklinde kabul etmesinin üstünden bir ay geçti. Ancak ülkede yaşayanların birçoğu değişim konusunda tereddütlü. 

El Salvadorlulardan Bitcoin kararına tepki! 

El Salvador hükümeti geçtiğimiz günlerde Bitcoin'i resmi ödeme şekli olarak kabul etmişti. El Salvador vatandaşı söz konusu karara tepki gösterdi. 

Rusya'dan Bitcoin açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın son zamanlarda sık sık güngeme delen Bitcoin’i bir ödeme sistemi olarak tanımaya hazır olmadığını söyledi.

Amazon Bitcoin ile ödeme kabul edecek mi?

E-ticaret alanında faaliyet gösteren Amazon Bitcoin ile ödeme kabul edeceği iddialarını yalanladı. 

Elon Musk'tan Bitcoin açıklaması!

Elon Musk kripto para birimi Bitcoin ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Musk yaptığı açıklamada, şirketin son dönemlerin gündemden düşmeyen konusu Bitcoin'i ödeme türü olarak kabul etmeye "büyük olasılıkla" tekrardan başlayacağını bildirdi.

Dubai'nin Bitcoin ile emlak satma planı durdu!

Dubai'de inşaatı devam eden ve Bitcoin ile ödeme yapılabilen Aston Plaza isimli sitenin inşaatı durdu. Böyle olunca Bitcoin ile alışveriş yapma durumu da sekteye uğradı...

İstwest'ten sıfır faiz ya da teslimden sonra ödeme fırsatı!

İstwest'le, iyi yaşama ulaştırmak için sıfır faiz ya da teslimden sonra ödeme fırsatı sunuyor

bitcoin ödeme Haberi

bitcoin ödeme

 Atlantic Council’e göre, Nisan 2022 itibariyle 91 ülke CBDC’leri gündeme aldı. Dünya üzerinde Nijerya ve Bahamalar, Merkez Bankası Dijital Para birimlerini (Central Bank Digital Coin-CBDC) hayata geçiren ilk ülkeler oldu.

Çin, Rusya gibi ülkeler pilot çalışmalarını başlatmış durumda. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerse henüz araştırma aşamasında. 

Dünya dijital parayı devreye almaya hazırlanırken İtalyan moda devi Gucci, New York, Los Angeles, Miami, Atlanta ve Las Vegas'taki bazı mağazalarda Mayıs ayının sonundan itibaren dijital para ile ödeme kabul edecek.

Dijital kripto parayla alışveriş seçeneği Amerika’daki mağazalarda yavaş seçenek olarak sunulmaya başlanacak.

"TEST ET VE GÖR" POLİTİKASI İZLENECEK

Kering'in sahip olduğu moda evi; Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Dogecoin ve Shiba dahil olmak üzere 10 kripto para birimini kabul edecek.

Moda tasarımcısı Philipp Plein 2021 yılından itibaren online alışverişte kripto kabul etmeye başlamıştı. Plein, Nisan...