06 / 05 / 2024

bodrum aykırı yapılar

bodrum aykırı yapılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi ekipleri, kaçak ve imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerine devam ederken, diğer taraftan da yasal süreçleri tamamlanan yapı ve eklentilerin yıkımını sürdürüyor...

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

O ildeki mimarlardan uyarı! ‘Projeye aykırı yapılara izin vermeyin’

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Denizli Şubesi, Denizli’de son zamanlarda artan projeye aykırı imalat ve kaçak kat yapımlarına dikkat çekerek, ruhsat projelerini kamu yararı lehine kontrol etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Diyarbakır'daki Serin-2 Apartmanı onaylı projelere aykırı yapılmış!

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'daki Serin 2 Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanın onaylı projelere aykırı yapıldığı belirlendi. İşte o rapor...

İmar barışıyla ilgili şok gelişme! Resmen Meclis'e geldi! İmar Kanunu değişecek mi?

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıları ilgilendiren adımlar atılacak. Peki İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri kaçak yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

2022'de imar barışı yeniden çıkacak mı?

Kaçak ve ruhsata aykırı yapılar için geçtiğimiz yıl çıkartılan 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre geçtiğimiz sene mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi verildi. Peki, imar barışı yeniden çıkar mı? İşte detaylar...

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bodrum'da imara aykırı olduğu tespit edilen birçok projenin inşaatı durduruldu. 

bodrum aykırı yapılar Haberi

bodrum aykırı yapılar

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın başlattığı “Kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği” kapsamında, imar planına aykırılıkların olduğu tespit edilen binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri koordinasyonunda son olarak Güvercinlik Mahallesi'ndeki bir binada yıkım çalışmalarına başlandı. 

Güvercinlik Mahalle Merkezinde, Milas-Bodrum Karayolu üzerindeki iki katlı binada, Bodrum Belediyesi Yıkım Şefliği ekipleri tarafından yıkım işlemleri başlatıldı. Binanın kaçak olan 380 metrekarelik ikinci katında başlatılan yıkım, karayoluna ve çevredeki diğer binalara zarar verilmemesi için hassas bir şekilde sürdürülüyor. 

Güvercinlik Mahallesinde yıkım çalışması sürerken, Turgutreis, Yakaköy, İslamhaneleri ve Yalıkavak Mahallelerinde belirlenen imara aykırı yapılarda da mülk sahipleri ve Belediye işbirliğinde yıkım çalışmaları devam ediyor. 

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliği ekipleri, 2019 Nisan-2020 Haziran tarihleri arasında imara...