18 / 05 / 2024

bodrum katına yapılan kapalı otoparklar

bodrum katına yapılan kapalı otoparklar

Dünya ile birlikte ülkemizde de ulaşım sistemleri hızla gelişiyor. Otomotiv sanayindeki büyüme, ulaşım araçlarındaki çeşitlilik ve hızla artan nüfus ise trafik kaosu yaratıyor.Aracını kapalı otoparka park edenler dikkat...

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz kirayı iki katına çıkarmak istiyorsa hemen bunu yapın!

Eğer ev sahibiniz kirayı iki katına çıkarmak istiyorsa hemen bunu yapın... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemelerine başlandığını belirtti. 

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

2023 yılı itibari ile zammın kaymağını milletvekilleri yiyecek. Milletvekili maaşları 73 bin 379 lira olurken emekli vekillerin maaşı 51 bin 970 lira civarında hesaplandı. Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı sosyal medyada gündem oldu. İşte haberin detayları.

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Emekli promosyonundan sonra sıra memurlara geldi!  Banka promosyonları kökten değişiyor... 10 katına çıkabilir!

Kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan Temmuz zammının sonra bankalar yatırılan ücretlerden daha fazla kazanmaya başladı.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hangi ilçede ev fiyatları 2 katına çıktı?

Bodrum'da emlak piyasası uçtu gidiyor. Yazlık kiralamalarıyla beraber sektör hareketlendi. Fiyatlar geçen yazın 2 katına çıktı.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

bodrum katına yapılan kapalı otoparklar Haberi

bodrum katına yapılan kapalı otoparklar

Binaların bodrum katına yapılan kapalı otoparklar ve şehir merkezlerinde hızla çoğalan yeraltı ya da çok katlı otoparklar tehlikeli olabilir.



Dünya ile birlikte ülkemizde de ulaşım sistemleri hızla gelişiyor. Otomotiv sanayindeki büyüme, ulaşım araçlarındaki çeşitlilik ve hızla artan nüfus ise trafik kaosu yaratıyor. Metropollerde ulaşım ve trafik kadar otopark sıkıntısı da göze çarpıyor. Binaların Bodrum katına yapılan kapalı otoparklar ve şehir merkezlerinde hızla çoğalan yeraltı ya da çok katlı otoparklar ise sorunun çözümünde önemli rol oynuyor. BİTÜDER, araçların güvenliği için toprak altında tasarlanan otopark alanlarında doğru yöntemler ve malzemelerle yapılmış su yalıtımı uygulaması olması gerektiğini vurguluyor. 

Araçlar için hava şartlarına karşı korunaklı bir ortam yaratan kapalı otoparklarda karşılaşılan en büyük sorun nem ve rutubet. Binaların bodrum katında ve yer altındaki otoparklarda suyun...