28 / 04 / 2024

bodrum turizm

bodrum turizm

Bodrum'da, yaz sezonuna denk gelen seçimler ile ilçenin 'pahalı imajı' ve son günlerde artan göçmen akınının yarattığı olumsuzluk rezervasyonlara yansıdı.

Bodrum'da otel hazırlıkları tamamlandı!

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan birçok otel hazırlıklarını tamamlayarak kapılarını turistlere açmaya başladı.

Bodrum'a 30 bine yakın turist gelecek!

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ndeki Gemi Yanaşma İskelesi’ne yanaşan ’Mein Schiff 3’ adlı gemi, 2 bin 475 turist getirdi. Geminin yıl içinde 30 bine yakın turisti, tur kapsamında ilçeye getireceği belirtildi.

Bodrum 2015 turizm sezonuna hazır!

Beyaz evleri, butik otelleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, 2015 yılı turizm sezonu hazırlıkları sürüyor.

Bodrum Berlin'de turizm fuarında tanıtılacak!

Turizm kenti Bodrum Mart ayında Almanya’nın Berlin şehrindeki turizm fuarında tanıtılacak. Birçok turizm fuarına katılan Bodrum Mart ayında ise Berlin fuarına gidiyor..

Bodrum sokakları bomboş kaldı!

Türkiye'de dört mevsim boyunca turizm canlılığının yaşandığı Bodrum'da, hava sıcaklığının uzun yıllar sonra eksi dereceye düşmesiyle sokak ve caddeler boşaldı. Hava sıcaklığı eksi 2 dereceye düştü.

Bodrum En İyi On Turizm Destinasyonu'nda ilk 5'e girdi!

Muğla’nın Bodrum ilçesi, yılda yaklaşık 200 milyon kişinin tatil için tercih ettiği Amerikalı dünyaca ünlü turizm ve seyahat sitesi TripAdvistor tarafından ‘Dünyada Yükselişte Olan En İyi On Turizm Destinasyonu’ merkezi arasında 5. sırada gösterildi.

Bodrum'a kruvaziyer ile 1.777 yolcu geldi!

Bodrum'a gelen Malta Bayraklı 205 metre uzunluğundaki "Thomson Majesty" ve Fransa Bayraklı 142 metre uzunluğundaki "Le Soleal" adlı yolcu gemilerinden inen yolcular, gümrük işlemlerinin ardından barlar sokağında gezdi, alışveriş yaptı.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi canlandı!

Bodrum'da kruvaziyer turizmi canlandı. Bodrum Limanı'na demir atan Bahamalar bayraklı "Star Pride" kruvaziyeri ile çoğunluğu ABD'li 204 turist ilçeye geldi. Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Star Pride" Bodrum'a geldi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi yoğunlukta!

Bodrum'da kruvaziyer turizmi yoğunlukta. Gümrük işlemlerinin ardından gemiden inen turistler, Paşatarlası, Kumbahçe ve Barlar Sokağı' nda yürüyüş ve de alışveriş yaptı, Bodrum Kalesi' ni gezdi.

Çinli turizmciler Bodrum'u gezdi!

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı Mehmet Kocadon tarafından davet edilen Çinli tur operatörleri turizmcilerle görüştü, incelemelerde bulundu. Mehmeh Aşıkoğlu, "Çinli turist gelmesini sağlayacağız" dedi.

Güneş yüzünü gösterdi Bodrum sahilleri doldu!

Güneş yüzünü gösterdi Bodrum sahilleri doldu. Hava sıcaklığının 24, deniz suyu sıcaklığının ise 21 derece olarak ölçüldüğü Bodrum'da, vatandaşlar denize girdi, sahil kenarlarındaki restoran ve kafelerde yoğunluk oluştu.

Bodrum'da uluslararası standartlarda kongre merkezi yapılacak!

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ile Bodrum'da kış turizminin çeşitlendirilmesini görüştü. Ortak çalışmayla Bodrum'da uluslararası standartlarda bir kongre merkezi yapacaklarının sinyalini verdi..

Bodrum'a gelen turist sayısında artış oldu!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum'a gelen turist sayısının arttığını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un oteli bakanlık masasında!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik Şirket’nin Bodrum’da hayata geçirmek istediği ‘Maxx Royal Bodrum Otel’ projesi 18 Nisan’da toplanacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nda ele alınacak.

Bodrum'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor!

Gün Turizm Otelcilik Bodrum'daki yeni otel yatırımı için start verdi. 420 milyon TL'ye mal olacak olan yeni yatırım 500 yatak kapasiteli...

Limak Bodrum'daki ilk oteli için düğmeye bastı! 214 odalı yeni tesis geliyor! 

Limak İnşaat, Muğla Bodrum'daki yeni turizm konaklama tesisi için düğmeye bastı. Söz konusu yatırım 354 milyon 244 bin 77 TL'ye mal olacak.

Bodrum'da kiralık mağaza!

Muğla Kent Hizmetleri İnşaat Turizm Taşımacılık Ticaret İşletmecilik İletişim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bodrum Çarşı'da yer alan mağaza için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu mağaza 181.27 metrekare alana sahip.

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat şirketi Muğla'da Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı için ÇED'e başvurdu. Bu kapsamda Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa eklemeyi planlıyor.

Tt Bodrum Gayrimenkul Yatırımları Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Tt Bodrum Gayrimenkul Yatırımları Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 500 bin TL Elif Burcu Turanlıgil tarafından kuruldu.

Sco Bodrum Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Sco Bodrum Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Andrew Ronald Carnie ve David Sapir ortaklığında kuruldu.

Bodrum Petrium Gayrimenkul Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Bodrum Petrium Gayrimenkul Ve Turizm Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Bilgili, Şerife Ercantürk ve Sevil Bilgili ortaklığında kuruldu.

Bodrum Mediterra Gayrimenkul Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Bodrum Mediterra Gayrimenkul Ve Turizm Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Bilgili, Şerife Ercantürk ve Sevil Bilgili ortaklığında kuruldu.

Aliyev Ailesi Bodrum'daki yatırımlarını hızlandırdı! Mandarin Oriental'ın yüzde 50'si, Villa ve rezidans daireler...

Bodrum’un en değerli turizm tesislerinden Mandarin Oriental’in yüzde 50’sinin Aliyev Ailesi tarafından alındığı, bunun yanı sıra piyasa fiyatı 6-7 milyon euro arasında değişen 6 ila 9 villanın da aile tarafından alındığı gündeme geldi...

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Akana Cennet Koyu, Bodrum'da kapılarını açtı!

Türkiye'deki önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum, çok özel bir projeyle bir araya geliyor. Bodrum'daki en özel koy olan Cennet Koyu'nda kapılarını açan Akana Cennet Koyu, Bodrum'daki önemli yatırımcılardan Çağdaş Holding tarafından inşa edildi.

MESA Bodrum Demirbükü, Global Turizm Forumu’na sponsor oldu!

MESA Bodrum Demirbükü, 10-12 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Global Turizm Forumu’na sponsor oldu.

bodrum turizm Haberi

bodrum turizm

Bodrum'da, yaz sezonuna denk gelen seçimler ile ilçenin 'pahalı imajı' ve son günlerde artan göçmen akınının yarattığı olumsuzluk rezervasyonlara yansıdı. Geçen yıla oranla Mayıs ve Haziran aylarında yüzde 30'a varan bir düşüşün yaşandığı belirtildi. Turizm sezonunun en hareketli olması gereken günlerde Bodrum'daki rezervasyonlarda yüzde 30'a yakın bir düşüşün yaşanması üzerine; Bodrum Esnaf ve Sanayiciler Derneği (BESİAD) Başkanı îlhami Özden ile Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon'dan uyarılar geldi. BESÎAD Başkanı îlhami Özden, turizmde yaşanan yabancı turist kaybı açığının yerli turist ile kapatılmak için çalışmalara başlandığını belirterek "Üyelerimiz arasında otel sahibi arkadaşlarımız var. Aldığımız bilgilere göre yüzde 20'li rakamlarda kayıpları olduğunu hatta Mayıs ve Haziran ayı kayıplarının yüzde 27'ler de olduğunu söylediler. Bayram sonrası geriye kalan 76 gün tam...