30 / 04 / 2024

Boğazda yalı sahipleri vergi ödüyor mu

Boğazda yalı sahipleri vergi ödüyor mu

Torba Yasa ile İstanbul Boğazı'nda yalı ve köşk sahipleri de emlak vergisi ile çevre ve temizlik vergisi ödeyecek. Peki Boğaz'da yalı ve köşk sahipleri, Kasım ayında emlak ve çevre temizlik vergisi ödeyecek mi?

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

1941 yılında Emlak Bankası, Boğaziçi'nin en seçkin yerinde sahile 82 metre yakınlıkta yalı arsası, köşk ve koru satıyormuş.

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

1942'de Boğaziçi'nde 130 bin liraya satılık yalı!

İstanbul Boğaziçi'nde 1942 yılında bahçesi olan yalı 130 bin liraya satışa çıkarılmış. Satılık ilanında yalının taş yapılı olduğu belirtiyor...

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin! 

Yılın belli dönemlerinde ödenen emlak vergisinde bu yıl, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Emlak vergisi ödeyen kesim dışında bir de muaf olan kesim bulunuyor. Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin...

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Boğazda yalı sahipleri vergi ödüyor mu Haberi

Boğazda yalı sahipleri vergi ödüyor mu


Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı "İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" ile belediyelere ödenen emlak vergisi ve çevre temizlik vergisinde 30 Nisan 2014 tarihinden itibaren geriye dönük borçlar Kasım ayı içinde, 1 Aralık 2014 tarihine kadar yeniden yapılandırılacak.


Peki şimdiye kadar emlak ve çevre temizlik vergisinden muaf olan, yani emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeyen tarihi eser niteliğindeki yalı ve köşk sahipleri ne zamandan itibaren tam vergi ödemeye başlayacak? 


Boğaz'da yalı ve köşk sahipleri, Kasım ayında ilgili belediyede sıraya girerek vergilerini ödeyecek mi? 


Tarihi yalı ve köşk sahipleri, emlak ve çevre temizlik vergilerini hangi dönemlerde ödeyecek?


Boğaziçi'nde konut veya işyeri sahipleri de vergi ödeyecek!


Beykoz Belediyesi'nin resmi internet sitesi