18 / 05 / 2024

Boğazlar için acil müdahale planları neler

Boğazlar için acil müdahale planları neler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm Türkiye denizlerinde yaşanacak olası bir kazada nelerin yapılması gerektiği konusunda; ulusal ve bölgesel düzeyde 1 ulusal ve 6 bölgesel acil müdahale planı hazırladı...

O kentteki yapıların yüzde 70'i acil dönüştürülmeli: Deprem için çok kritik bir şehir!

Tokat'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan depremler halkı paniğe sürükledi ve evlerde hasar meydana geldi. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat'ın fay hatları için kritik bir noktada olduğunu belirtti ve acil olarak kentsel dönüşümü işaret etti. İşte Bulut'un o açıklaması...

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Boşta duran telefonlar için kritik karar: IMEI havuzundan çıkartılarak siyah listeye alınacak!

resmi Gazete'nin bugünkü sayısında sinyal alınamayan telefonlar için kritik karar alındı. Bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alınmayan boşta duran telefonlar IMEI havuzundan çıkartılıp siyah listeye alınacak. İşte detaylar...

Dolar için nefesler tutuldu, her şey bu tarihte belli olacak! Acil bakın!

Doları olanlar ya da dolar almak isteyenlerin yakından takip ettiği dolar kuru için her şey bu tarihte belli olacak. Acil bakın...

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

En düşük emekli maaşında son dakika! Ek zam için son tahminler tek tek açıklandı! Emekliler acil bakın!

En düşük emekli maaşı 2023 zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Ek zam için son tahminler tek tek açıklandı... Emekliler acil bakın...

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

SSK ve Bağkur emeklilerine seyyanen zam için tarih verildi! Emekliler çok acil kulislerden sızan bu tarihe bakın!

SSK ve Bağkur emeklilerine seyyanen zam için tarih verildi... Emekliler çok acil kulislerden sızan bu tarihe bir bakın...

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Boğazlar için acil müdahale planları neler Haberi

Boğazlar için acil müdahale planları neler

İstanbul boğazından yılda 60 bin, Çanakkale boğazından ise yılda 55 bin gemi geçiş yapıyor. Boğazlar için acil müdahale planları hazırlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm Türkiye denizlerinde yaşanacak olası bir kazada nelerin yapılması gerektiği konusunda; ulusal ve bölgesel düzeyde 1 ulusal ve 6 bölgesel acil müdahale planı hazırladı. Uluslararası bir geçiş güzergâhı olan İstanbul ve Çanakkale Boğazı, Marmara ve Boğazlar Bölgesi Acil Müdahale Planında yer alıyor. 

Bakanlık kaza sonucu oluşan atıkların yönetimi, kirlilikten etkilenen alanlar ile canlıların restorasyonu ve rehabilitasyonuna yönelik planların hazırlanması için oluşturulan  “Gemi Kazaları sonucu oluşan atıkların Atık Yönetim Planlarının Hazırlanması ve Kirlenen Alanların Rehabilitasyonu Projesini” TÜBİTAK ile birlikte yürütüyor.

Bakanlık yapmış olduğu geniş çaplı araştırmada faaliyetleri ile denizlerin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesine sebep olabilecek yüksek risk...