08 / 05 / 2024

Bolivya arazi yolsuzluğu

Bolivya arazi yolsuzluğu

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Edwin Characayo, bir arazi için rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Balıkesir'de 2023'te 60 bin 34 arazi alım satımı oldu! İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler!

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıları arsa ve arazi yatırımlarına yönlendirirken, Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel isimli kullanıcı 2023 yılında toplam 60,034 tane arazi alım/satımı olduğunu belirtti. İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler...

Arazi fiyatları artmaya devam edecek!

Arsa ve arazi fiyatları gündemdeki yerini korurken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin yaptığı paylaşımda arazi fiyatlarının fi tarihinden bugüne kadar olduğu gibi sürekli artacağını belirterek, nedenini açıkladı.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

138 dönümlük dev arazi üzerine kurulu ünlü fabrika satılıyor! Fiyatı ise dudak uçuklattı!

Naksan Holding’in dev bir fabrikası Kamu bankası Vakıfbank tarafından satışa çıkarıldı. Fiyatı ise adeta dudak uçuklattı.

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Arsa ve arazi almak isteyenler dikkat! O ilde yatırım yapmadan önce bilinmesi gerekenler tek tek açıklandı!

Arsa, arazi ve tarla almak isteyen yatırımcılar için Uşak uyarısı geldi. Uşak bölgesinde yatırım yapmayı düşünenler için bilinmesi gereken maddeler tek tek sıralandı. İşte o detaylar...

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

Bilim insanları tarafından Doğu Antartika'da buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi. Çok nadir görülen bu durumu bilim insanları açıkladı...

Trabzon SGK’dan arazi satışı! Fiyatı belli oldu!

Trabzon ili, Şalpazarı ilçesine bir arazi satışa çıktı. Arazinin bağlı tarla vasfında olduğu ve ihalenin de 16 Kasım’da yapılacağı öğrenildi.

O ildeki 26 adet gayrimenkul satışa sunuluyor: Arsa, Arazi ve zeytinlik fiyatları 160 bin TL'den başlıyor!

Manisa Saruhanlı Belediyesi, aralarında arsa, Arazi ve zeytinliklerin olduğu 26 adet gayrimenkulü satıyor. İşte detaylar...

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

Milli Emlak'tan 10 bin TL'ye arazi fırsatı! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Satışa sunduğu arsa ve arazilerin ihale ilanlarını resmi web sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 10 bin TL'ye arazi satacak.

Bolivya arazi yolsuzluğu Haberi

Bolivya arazi yolsuzluğu

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Edwin Characayo, bir arazi için rüşvet alması nedeniyle gözaltına alındı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Eduardo Del Castillo, düzenlediği basın toplantısında, Characayo'nun suçüstü yakalandığını belirterek, "Characayo işlediği suçların hesabını vermek için adalet karşısına çıkacak." ifadesini kullandı.

Del Castillo, kırsal arazi mülkiyeti kararlarında bir yolsuzluk ağının bulunduğunu ve bu yolsuzluk ağının liderinin yakalandığını dile getirdi. 

Devlet Başkanı Luis Arce Catacora da Twitter hesabından konuya yönelik "Yolsuzluk kimden gelirse gelsin hükümetimiz bunu örtbas etmeyecek. Edwin Characayo yakalandı ve gerektiği gibi adalete teslim edilecek." açıklamasını yaptı. 

Başkent La Paz'ın merkezinde 20 bin dolar rüşvet aldığı sırada görüntülenen ve bu parayla yakalanan Characayo'nun, 380 bin dolarlık bir rüşvetin ilk taksitini aldığı öne sürüldü. 

Characayo'nun avukatı Cesar Rojas, müvekkilinin suçsuz...