06 / 05 / 2024

Bolu Himmetoğlu Köyü termik santral acil kamulaştırma

Bolu Himmetoğlu Köyü termik santral acil kamulaştırma

BOLU’nun Göynük İlçesi’ne bağlı Himmetoğlu Köyü’nde yapımı devam eden termik santralin çevresindeki kömür üretim sahaları için Bakanlar Kurulu ’acil kamulaştırma kararı’ aldı..

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bolu Dağı Tüneli uzatılacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin heyelanlara karşı güçlendirilmesine yönelik 2. Etap çalışmalarının temmuz ayında başlayacağını kaydetti. 

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşaatı başlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ve Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi arasında sözleşme imzalandı.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Yenilenen Bolu Dağı Tüneli yarın trafiğe açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl içerisinde heyelan nedeni ile bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını kaydederek, tünelin yarın hizmete açılacağını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kira stopajı eleştirisi!

Bolu Belediyesi Kültür Merkezi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kira stopajı geliyor esnafın sırtında kalıyor. Kaldırın dedim, düşürdüler." ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan deprem mesajı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu’nun ardından İzmit’te de vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu, "Depremde attığımız her adımı, her deneyimi bu şehrimizle de paylaşacağız. Çünkü bu iş, milli bir meseledir. Bu sorunu hep birlikte çözmeliyiz” dedi.

Bolu’ya 17 yılda 12 katrilyon lira yatırım yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Bolu’nun güzelliğine Alpagut’taki millet bahçesiyle güzellik katacağız. Köroğlu Millet Bahçesini hizmetinize sunacağız'' dedi.

Köroğlu Parkı, Bolu'yu şahlandıracak!

Köroğlu Parkı, Bolu Belediyesi tarafından Alpagut Mahallesi'nde inşa ediliyor. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu'nun algısını değiştirecek bir park olacak" dedi.

Bolu Köroğlu Parkı, Türk dünyasını buluşturacak!

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Türk Cumhuriyetleri ile ‘Köroğlu Kardeşliği’ kuracağız ve kardeş şehirler olarak birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Köroğlu Parkı inşaatı başlayacak!

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Türk Cumhuriyetleri ile ‘Köroğlu Kardeşliği’ kuracağız ve kardeş şehirler olarak birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Veysel Eroğlu Bolu'da toplu açılış törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu'da 17 Temmuz kapalı Spor salonunda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Eroğlu, salon girişinde bekleyen ormancılara selam verdi.

Nabi Avcı: Bolu’daki turizm yatırımlarına destek vereceğiz!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'la makamında görüştü. Bakan Avcı bu görüşmede, “Ben ve Bakanlığım Köroğlu ile ilgili yapılacak çalışmalarda ve Bolu’daki turizm yatırımlarına gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Bolu Dörtdivan'a TOKİ Konutları geliyor!

Bolu Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu , Gerede Caddesi üzerinde yer alan Orman İşletme Lojmanlarına TOKİ yapılacağı müjdesini verdi. Uzunoğlu, önemli projelerden biri olduğunun altını çizdi.

Eti Adstation, Bolu Karacasu'daki 53 bin dönümlük arazinin ihalesini aldı!

Bolu’nun Karacasu beldesinde Orman İşletmesine ait 53 dönüm arazinin ihalesini Muhittin Palazoğlu’ya ait olan firma aldı. Edinilen bilgiye göre Bolu Belediyesinin de girdiği ihaleye toplam 8 şirket müracaat etti.

Bolu Himmetoğlu Köyü termik santral acil kamulaştırma Haberi

Bolu Himmetoğlu Köyü termik santral acil kamulaştırma

BOLU’nun Göynük İlçesi’ne bağlı Himmetoğlu Köyü’nde yapımı devam eden termik santralin çevresindeki kömür üretim sahaları için Bakanlar Kurulu ’acil kamulaştırma kararı’ alırken, evlerini ve tarlalarını terk etmek zorunda kalacak köylüler buna tepki gösterdi. Himmetoğlu Köyü’nün eski köy muhtarı Mustafa Terci, kendilerine yeni yer gösterilmediğini belirterek, "Kömür var diye bizim evimizi, köyümüzü yıkıyorlar. Fakat bize yer gösteren yok" dedi.


Göynük’ün Himmetoğlu Köyü’nde termik santralin yapımı devam ederken, geçen yıl Ağustos ayında Bakanlar Kurulu kararıyla köy sınırları içerisindeki kömür üretim sahalarında yürütülecek çalışma için 2 bin 500 dönüm arazi için acil kamulaştırma kararı alındı. 200 haneli köyde 45 hane kamulaştırmadan etkilenecek. Görevliler kamulaştırma çalışmaları için bugün tespitlerine devam ederken, köylüler eylem yaptı.


CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da eyleme katılarak köylülere destek verdi....