12 / 05 / 2024

bolunun düzceye devredeceği araziler

bolunun düzceye devredeceği araziler

Düzce’nin il statüsüne geçişi sırasında dikkatten kaçarak Bolu’dan devri yapılmayan Şıralık ve Azmimilli Mahallelerindeki 7 bin 800 metrekarelik 2 arazi, üzerlerindeki taşınmazlarla birlikte Düzce İl Özel İdaresine devredilecek.

Fikirtepe'de dönüşüm için boşaltılan evler 400 liraya kiralanıyor!

Ülke gündemi deprem olsa da her an yıkılacak evlerde yaşam maalesef devam ediyor.  İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için boşaltılan konutları yabancılar 400-500 liraya kiralıyor. Harabe evler kiraların düşük olması sebebiyle tercih ediliyor. 

Volkan Yılmaz: Kentsel dönüşüm için uyumlu çalışma yapılmalı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Meclisi Aralık 1.Oturumunda yaptığı konuşmada, Silivri'de kentsel dönüşüm için uyumlu çalışma yapılmasını gerektiğini söyledi.

Fatih Dönmez: Bor işlemeye başlıyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cuma günü Balıkesir Bandırma’da bor karbür tesisinin açılacağını duyurdu. Dönmez “Boru işlemeye başlıyoruz, bu madeni artık savunma, nükleer, metalurji, makine sanayilerinde kullanacağız” dedi.

Yerel yönetimler kentsel dönüşüm için harekete geçsin!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, yerel yönetimlere, "Kentsel dönüşüm için harekete geçin" çağrısında bulundu. Eylül ayında açıklanacak kentsel dönüşüm eylem planına göre her şehrin ayrı bir planı olacak. 

Doha metrosu 2022 Dünya Kupası için hazırlanıyor!

2022 FIFA Dünya Kupası için hizmete girecek Doha metrosu sayesinde taraftarlar aynı gün içinde birden fazla maç seyredebilecek...

Alo 181 en çok kentsel dönüşüm için arandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 hattına çağrı yağdı. 2018’de 877 bin 264 vatandaşın aradığı çağrı hattın numarası en çok kentsel dönüşüm için arandı.

Bina dış cephe temizliği masrafı kime ait?

Bina dış cephe temizliği söz konusu ise bu masraflar kime ait olmalıdır? Kiracıyı mı yoksa ev sahibini mi ilgilendirir?

Gemlik'te kentsel dönüşüm için ilk kazma yıl sonunda vurulacak!

Bursa Gemlik'te konut açığını büyük ölçüde kapatması ve deprem riski taşıyan yapıların dönüşümü için ilk kazma, yıl sonuna doğru vurulacak.

Yeni dönemde ilk işimiz Kanal İstanbul'a başlamak olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni dönemde ilk işlerimizden biri inşallah Kanal İstanbul'un inşasını başlatmak olacaktır." dedi.

Gaziosmanpaşa'nın dönüşümü için yeni karar!

İstanbul’da kentsel dönüşümün en çok tartışıldığı ilçelerden biri olan Gaziosmanpaşa'nın dönüşümü için yeni karar verildi. 

Kentsel dönüşüm için 3 boyutlu çizim önerisi!

Kentsel dönüşüm kapsamında şehir yeniden inşa edilirlen kentin silüetlerinin bozulmasına fırsat vermemek gerekiyor. Mimarlardan, kentsel dönüşüm için 3 boyutlu çizim önerisi...

İzmir, dönüşüm için zaman kaybetmemeli!

Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in kentsel dönüşüm için zaman kaybetmemesi gerektiğini kaydetti ve yeni projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 

Mehmet Özhaseki, dönüşüm için yeni yasalar hazırlanmasını istedi!

TBMM Genel Kurulunda, bakanlıklarının 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, kentsel dönüşüm için yeni yasalar hazırlanmasını istedi. 

bolunun düzceye devredeceği araziler Haberi

bolunun düzceye devredeceği araziler


Düzce’nin il statüsüne geçişi sırasında dikkatten kaçarak Bolu’dan devri yapılmayan Şıralık ve Azmimilli Mahallelerindeki 7 bin 800 metrekarelik 2 arazi, üzerlerindeki taşınmazlarla birlikte Düzce İl Özel İdaresine devredilecek.


Bolu İl Özel İdaresi arazi ve taşınmazların devri için Düzce İl Özel İdaresine bir teklif yazısı gönderdi. Resmi yazı İl Genel Meclisinin Şubat ayı toplantıları son birleşiminde gündeme alındı. Katip Üye Muherrem Şen tarafından meclise okunan teklif yazısında şu ifadeler yer aldı: “Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Şıralık mahallesi 7 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz niteliği tarla olan üzerinde kredili yurtlar kurumunca kullanılan yurt bulunan ve Azmimilli Mahallesinde bulunan 835 metrekare yüzölçümlü Azmimilli İlkokulunca depo olarak kullanılan taşınmazların idaremiz adına devrinin gerçekleşmesi istenmektedir.”


Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker arazilerin Bolu İl Özel İdaresin mülkiyetinde kaldığının...