26 / 05 / 2024

bolvadin kemerkaya sulama tesisi ne zaman bitecek

bolvadin kemerkaya sulama tesisi ne zaman bitecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya beldesinde Kemerkaya Göleti ve Sulaması tesisinin temelini attı. Bakan Eroğlu, proje ile her yıl çiftçinin cebine 3 milyon liranın gireceğini söyledi...

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Bga Altyapı Ve Sulama Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bga Altyapı Ve Sulama Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Alaş tarafından kuruldu.

Ziraat Bankası'ndan çiftçilere büyük destek! Modern basınçlı sulama sistemi için düşük faizli kredi imkanı! 

Ziraat Bankası, Modern Basınçlı Sulama Kredileri kapsamında çiftçilere büyük destek sağlıyor. Peki modern basınçlı sulama sistemleri neler?

Bireysel sulama sistemlerine 500 bin lira hibe desteği geliyor! Başvurular ne zaman?

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi konusunda bir ilan duyurusu yaptı.

Bolvadin Belediyesi kat karşılığı 32 adet iş yeri yaptıracak! 

Afyonkarahisar İli Bolvadin Belediye Başkanlığı kat karşılığı bina yaptıracak. Söz konusu ihale 28 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı mecliste!

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afyonkarahisar Bolvadin'de spor tesisleri ve kültür evi projesi tamamlanıyor!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Bolvadin'i ziyaret etti. Vali Yardımcısı Kaya, Kaymakam Öztürk'ten yapımı süren spor tesisleri ve kadın kültür evi çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti TBMM gündeminde!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bulunan Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti ve Lalapaşa 2.Göletinin tarla bağlantılarının yapılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TEDAŞ'tan tarımsal sulama borçlarına yeniden yapılandırma!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), tarımsal sulama borçlarının yeniden yapılandırılması dahilinde, 22 bin 15 abonesinin 493 milyon 316 bin 464 TL'lik borcunu yeniden yapılandırdı.

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı işi ihalesi yarın!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

Afyonkarahisar Bolvadin için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Adıyaman Gömükan Sulama İnşaatı ihalesi 22 Haziran'da!

Adıyaman Gömükan Sulama İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi 22 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

bolvadin kemerkaya sulama tesisi ne zaman bitecek Haberi

bolvadin kemerkaya sulama tesisi ne zaman bitecek


Bölgedeki toprakların yıllardan beri sulanmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, bu barajın bölge çiftçisi için önemli bir gelir kaynağı olacağını söyledi. Eroğlu, “Buraya baraj yapılamaz deniliyordu. Biz geldik ve buraya iki tane baraj yaptık. Yapacağımız baraj ile çiftçilerimizin cebine her yıl 3 milyona yakın para girecek. Aynı zamanda burada balıkçılıkta yapılacak." dedi. Kemerkaya Yeditepe Deresi üzerinde inşa edilecek gölet ve sulama tesisi ile beldede 4 bin 340 dekar alan sulu tarıma açılacak. Projenin 16 milyon 450 bin liraya malolacak. Köy ve beldede yaşayan çitçilere yıllık 2 milyon 934 bin liralık gelir artışı sağlanacak. 


Türkiye’nin büyüyüp geliştiğini ifade eden Eroğlu, 2002’ deki durumla şimdi durumun kıyaslandığında farkın görülebileceğini kaydetti. Eroğlu,eğitimden, sağlığa ve ulaşıma varana kadar Türkiye'de birçok alanda büyük dönüşümler sağlandığına dikkat...