03 / 05 / 2024

boş evin aidatı

boş evin aidatı

Kat maliklerinin içinde bulundukları ana gayrimenkulün ortak giderlerine katılım sağlaması gerekiyor. Peki dairede oturulmasa da aidat ödenir mi? İşte boş evin aidatı ile ilgili esaslar...

Boş eve aidat ödenir mi?

Apartmanın temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için alınan aidat ile ilgili düzenlemelere Kat mülkiyet kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki kat maliki olunan boş eve aidat ödenir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Emlak sektörü çöküyor: 1.4 milyar nüfuslu ülkede milyonlarca ev boş!

Emlak kriziyle baş başa kalan Çin'de milyonlarca evin boş olduğu belirtiliyor. Çin'de, eski bir yetkili ülke nüfusunun tamamının bile boş evleri dolduramayacağını belirtiyor.

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo

Boş dairenin aidatı ödenir mi?

Evini henüz satmamış ya da kiraya vermemiş olan ev sahipleri boş duran daireleri için aidat ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyorlar. Peki, boş dairenin aidatı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İstanbul'un hangi bölgesinde kiralar yüzde 70 arttı?

Pandemi nedeniyle konutta tercihlerin değişmesi ile İstanbullular tam kapanma dönemini Adalar'da geçirmeyi tercih etti. Boş evin kalmadığı bölgede kira fiyatları yüzde 70 arttı.

Boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, "Oturduğumuz evi, evliyken 10 yıl önce kredi ile aldık. Eşimin düşüncesine göre anlıyorum ki o borç bitince boşanma davası açacak ve evin değerinin yarısını almak isteyecek. Mahkeme evlenmeden önceki kişisel kazanımları göz önünde bulundurur mu?" sorusunu yanıtladı.

Boş duran eve aidat ödenir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kullanılmayan daireye aidat ödenip ödenemeyeceğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kim Kardashian ile Kanye West'in boşanma davasında ev ayrıntısı!

Boşanma aşamasında olan Kim Kardashian ile Kanye West'in mahkeme belgeleri basına sızıyor. Çiftin, "Uzlaşmaz farklılıklar" nedeniyle ayrılık kararı aldığının ortaya çıkmasından sonra şimdi de ikilinin evlilik sürecinde yaşadığı evin Kardashian'da kalacağı öğrenildi. 

Kocaeli'de ev sahipleri boş dairelerinin aidatını ödüyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu , pandemi nedeniyle boşalan evlerin aidatlarının ev sahipleri tarafından ödendiğini dile getirdi. 

Siirt depreminde yıkılan 35 yıllık ev 2 ay önce boşaltılmış!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde yıkılan evin kum taşı ve kerpiçten yapıldığı ve 2 ay önce boşaltıldığı öğrenildi.

Üniversiteler online oldu, İstanbul'da kiralık evler boş kaldı!

Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması ile özellikle öğrencilerin yoğun olduğu şehirlerde kiralık evler boş kaldı. Türkiye genelinde öğrenciler tarafından her yıl 100-150 bine yakın ev kiralanırken, şimdi sadece İstanbul’da 50 bin evin kiralanamadığı ifade ediliyor. 

Yıldırım Güngör: Kerpiç evler mutlaka boşaltılmalı!

İran'da meydana gelen depremin Van'da hissedilmesi ve Gelenler köyünde 40 evin yıkılması sonrası uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Afet uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör depreme dair yaptığı açıklamada, "Kerpiç evler mutlaka boşaltılmalı, artçılarda yıkılabilir." dedi...

boş evin aidatı Haberi

boş evin aidatı

Boş evin aidatı ödenir mi?

Kat Mülkiyet Kanunu gereğince, bağımsız bölümün sahibi kat maliki olarak nitelendiriliyor. Kat maliklerinin içinde bulundukları anagayrimenkulün ortak giderlerine katılım sağlaması gerekiyor.


Malik olunduğu sürece; malik otursa da oturmasa da giderlere iştirak etmek zorunda oluyor. Ödemelerin yapılmaması halinde yönetici, malik aleyhinde icra takibi yapabiliyor. 


Malikin mal varlığına haciz koyabiliyor. Yönetici bunun yanında sizden aylık yüzde 10 gibi yüksek bir faiz talep edebiliyor.


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını belirtse de aidat ödemesi gerekiyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için gecikme tazminatı ödemekle yükümlü oluyor. Konu ile ilgili hususlar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında şu şekilde...