16 / 05 / 2024

boş kalma süresi nedir

boş kalma süresi nedir

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Kiracı 1 yıl dolmadan sözleşmeyi feshederse ne olur?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı!

Araça yatırım devri neredeyse kapandı. Araç ilanları sitelerde uzun süre kalmaya devam ediyor. Ayrıca 800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı.

Lojman oturma süresi uzatma dilekçesi!

Sıra tahsisli lojmanda 5 yılın üzerinde kalan memur, ilk başvuruda, lojmanı boşaltmak zorunda mı? İşte lojman oturma süresi uzatma dilekçesi...

Diyarbakır Sur'da 2 mahalle için yıkım süresi doldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen Diyarbakır Sur'daki iki mahalle için verilen yıkım süresi doldu. Vatandaşların evlerini boşaltmaları istendi.

Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler. Peki, kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

Eski ev sahibinin evi boşaltma süresi!

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığınızı düşünelim. Evde eski ev sahibinin hala ikamet ediyor olması halinde taraflar arasında birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Peki, eski ev sahibinin evi boşaltma süresi nedir?

Tahliye taahhütnamesi dava açma süresi!

Kiracı boşaltma tahhütnamesi yani diğer adıyla kiracı tahliye taahhütnamesi kiracının kiralayanla yaptığı bir sözleşme olarak biliniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi dava açma süresi ne kadardır?

Ev satışında evi boşaltma süresi nedir?

Satın alınan evde eski malik veya eski malikin kiracısı olabiliyor. Peki, ev satışında evi boşaltma süresi nedir? Eski malik ne kadar sürede çıkmalı? Varsa kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

boş kalma süresi nedir Haberi

boş kalma süresi nedir

İşyerimizi kiraya verdik. Sözleşme bir yıllık ve kiracı bir yıllık kira bedelini peşin ödedi. Ama şimdi gıda işi yapacağı için binada oturanların itiraz ettiğini ileri sürerek sözleşmeyi feshetmek istiyor. Buna hakkı var mı? • F.T. 


Kira ilişkilerinde kiracının fesih hakkı vardır ancak fesih dönem sonlarında olmalıdır. Sizin kira sözleşmeniz bir yıllık olduğuna göre kiracı ancak bir yılın sonunda sözleşmeyi feshedebilir. 


Peki bir yıl dolmadan feshederse yani sizin olayınızdaki gibi dönem bitmeden feshederse ne olur? Böyle bir durumda kiracının elini kolunu bağlayarak kiralananda oturtma imkanı yoktur ancak kiracı kiralayana borçlanır. Bu borçlanma, boşalan yerin aynı şartlarla yeniden kiraya verilmesi için geçecek zamanla sınırlıdır. Yani kiracı çıktıktan sonra muhitin ve kiralananın özelliklerine göre kiracı ile aynı şartlarla ne kadar süre içinde kiraya verilebilecek...