13 / 05 / 2024

boşanmaların ev tercihlerine etkisi

boşanmaların ev tercihlerine etkisi

ABD'li Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, evlilik ve boşanmaların ev tercihlerine etkisini mercek altına aldı. Boşananlar hangi semtlerde, nasıl evleri tercih ediyor? Neden? İşte yanıtı...

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

ABD'de ofis boşluklarının rekor seviyelere çıkması endişeleri artırdı!

Pandemiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, ABD'de ofis boşluklarını da rekor seviyelere çıkarırken yaşanan bu durum da endişeleri artırdı.

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Fenomen yazar Pucca'nın ev sahibinden isyan! İddiaları duyanlar inanamadı!

Pucca adıyla bilinen fenomen yazar Selen Pınar Işık'ın ev sahibi resmen isyan etti. 16 aydır kirasını alamadığını söyleyen ev sahibi evine zarar verildiğini de dile getirdi. 

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Ev sahibi kiracı sorununda yeni boyut! Kiracı klima taktırdı, ev sahibi evi boşaltın dedi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan  tahliye kavgaları hızla devam ediyor. Şimdi de bir ev sahibi klima taktıran kiracısının evini boşaltmasını istedi.

Bayramda cüzdanınız boş kalmasın! Bu Yapı Kredi’nin Bayram Kredisi tam size göre! İşte detaylar!

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların harcaması da arttı. Bayramda cüzdanın boş kalmasını isteyemeyenler alternatif yollar aramaya başladı. Tam da bu esnada Yapı Kredi imdadınıza yetişiyor.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

boşanmaların ev tercihlerine etkisi Haberi

boşanmaların ev tercihlerine etkisi

Amerikalı gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, evlilik ve boşanmaların ev tercihlerine etkisini mercek altına aldı. 


Yapılan tespitlere göre eşinden ayrı yaşayan ve İstanbul’da ikamet eden bireyler durağan semtlerin aksine, gece gündüz hareketliliğin süregeldiği Beyoğlu, Cihangir, Kadıköy ve boğaz hattını tercih ediyor.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan 2013 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerine göre, 600 bin 138 çift evlenme kararı verirken, 125 bin 305 çift boşandı. 


Türkiye pazarına girdiği 2013 yılından bu yana sektörde hızla ilerleyen Keller Williams, özellikle boşanmaların her geçen gün arttığı Türkiye’de evlilik ve boşanma sürecinin gayrimenkul sektörüne etkisini mercek altına aldı.


Yapılan incelemede yeni evli çiftlerin ileriye dönük bebek planlarına doğru orantılı olarak 2+1 tipi ve daha büyük metrekareli evleri tercih ederken, boşanan bireylerin ekonomik sebepleri göz önünde bulundurarak...