19 / 07 / 2024

Brüksel çiçekleri

Brüksel çiçekleri

Brüksel'in dünyaca ünlü meydanı Grand Place, 600 bin begonya çiçeği kullanılarak dev Türk halısına dönüştürüldü.Kırmızı, turuncu, pembe ve sarı begonya çiçekleriyle çim kullanılarak halı motifine dönüştürülen meydan, turistlerin ilgi odağı oldu.

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmalardan sonra yabancılara mülk satışında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

TOKİ Bolu Kıbrıscık 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu Kıbrıscık projesinin ihalesi için yeni tarihi açıkladı. TOKİ'nin Bolu projesinde 110 adet konut yer alıyor.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Son yağışlar ayçiçek gelişimini destekledi! Çiftçiler dikkat! Borsalarda ayçiçek fiyatları ne kadar? 

Tohum ekim dönemi ve sonrasındaki yağışlarla gelişen ayçiçekleri üreticilerin yüzlerini güldürdü. Peki borsalarda ayçiçek fiyatları ne kadar? İşte 10 Haziran 2023 fiyat listesi...

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi talebinde bulundu.

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

Brüksel çiçekleri Haberi

Brüksel çiçekleri

Belçika'ya Türk işçi göçünün 50'nci yılı etkinlikleri kapsamında tarihi ve turistik meydanın ortasına, 75 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde bin 875 metrekarelik alana yayılan Uşak halısı motifi için 100 işçi gün boyu çalıştı.


Kırmızı, turuncu, pembe ve sarı begonya çiçekleriyle çim kullanılarak halı motifine dönüştürülen meydan, turistlerin ilgi odağı oldu.


Çiçek halının açılışı dolayısıyla meydanda havai fişek, ışık ve ses gösterileri düzenlenirken Belçikalı besteci ve müzisyen Gregoire Dune, saz, def ve keman gibi geleneksel enstrümanlarla tasavvuf müziği konseri verdi.


Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, Belçika'da yaşayan yaklaşık 220 bin Türk'e 50'nci yıl jesti olarak planladıkları çiçek halının Türk kültür ve sanatının tanıtılması kapsamında önemli etkinlik olduğunu söyledi.


Uşak kilimi motiflerini yansıtan çiçek halı 17 Ağustos'a kadar açık kalacak. Belçika'nın en çok turisk...