17 / 05 / 2024

bu yıl kaç turist geldi

bu yıl kaç turist geldi

İstanbul'u beş ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemine göre havayoluyla gelişler yüzde 6,8, denizyoluyla gelişler ise yüzde 9,9 artış gösterdi.

Bu yıl çalışmaya başlayanlar dikkat! 2024’te işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

Bu sene yüz binlerce genç ilk defa çalışmaya başlayacak. Peki bu yıl işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Belirsizlik ortamlarında en güvenli liman olarak yatırımcılar altına sığınıyor. ABD’de faiz artırımlarında sona gelindiği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle altına olan talep yeniden canlanırken, uluslararası finans kuruluşları altının bu yıl rekor seviyelere ulaşacağını öngörüyor.

Astsubay maaşları kaç lira? En düşük astsubay maaşı bu yıl ne kadar? 

2023 astsubay maaşları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Astsubay maaşları kaç lira? En düşük astsubay maaşı bu yıl ne kadar? 

Dul ve yetim aylıkları bu yıl kaç lira? Rakamlar tek tek sıralandı! Dul ve yetim aylığına yeni zam geldi mi? 

En düşük emekli maaşının 5 bin TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmesinden sonra, dul ve yetim aylıkları araştırılmaya başlandı. Peki dul ve yetim aylıkları bu yıl kaç lira? Dul ve yetim aylığına yeni zam geldi mi? 

Mazot ve gübre desteği bu yıl kaç TL? Mazot gübre desteği il il hesaplara yattı! Çiftçiler hemen kontrol edin! 

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteği ödemelerini araştırıyor. Peki mazot ve gübre desteği bu yıl kaç TL? Mazot gübre desteği il il hesaplara yatırıldı mı? 

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Kamu çalışanları ve emekliler için  bayram ikramiyesi, bir ihtiyaçlarını görecekleri ya da bayramda rahat harcama yapacakları toplu para anlamına geliyor. Peki bu yıl emekliler kaç TL bayram ikramiyesi alacak? Kamu çalışanlarına kaç TL tediye ödenecek?

Zamlar faturaya nasıl yansıyacak? Bu yıl doğal gaza kaç para ödeyeceksiniz?

BOTAŞ'ın yaptığı zamlar sonrasında yapılan hesaplamaya göre geçen yıl bin lira olan doğal gaz faturası bu yıl kaç lira olacak?

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilen hatlardan Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-Yeni Havalimanı ve İstanbul Başakşehir - Kayaşehir metro hatlarının bu yıl hizmete alınması planlanıyor. İşte detaylar…

Ege Yapı Kağıthane projesi bu yılın ikinci yarısında ön satışa çıkacak!

EgeYapı Group, bu yıl Kağıthane ve Yedikule’de 1 milyar 350 milyon lira değerinde iki projeyi başlatıyor. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı “Yılın 2. yarısında Kağıthane’deki proje ön satışa çıkarılacak” dedi.

OYAK Çimento bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapacak!

OYAK Çimento Grubu, bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını bildirdi.OYAK Çimento Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre grup, 5'i halka açık olmak üzere 6 çimento ve bunlara dikey olarak entegre 2 beton ve kağıt torba şirketinden oluşuyor.

Timur Gayrimenkul bu yıl 3 ofis projesini teslim edecek!

Nef markasıyla tanınan Timur Holding, bu yıl içinde 3 ofis projesini teslim edecek. Nef Kağıthane 03 projeleri ve Nef Ataköy 22'deki ofis projelerinin yapımı ise sürüyor.

Türkiye bu yıl 43 milyon turist ağırlayacak!

Türkiye'nin bu yıl 43 milyon turist ağırlaması bekleniyor. Turizm gelirlerinin bu sezon daha da artması bekleniyor ancak turizm sektörü kaçak acenteler nedeniyle milyar liraları bulan kayıplar yaşıyor

Bu yılın öne çıkan mobilya trendleri!

Tüm enerjisiyle sarı, bu yıl mobilyadan duvarlara evlerin her yerinde. En iyi arkadaşı, mor ve tonları. Dingin bir atmosfer yakalamak isteyenlerin tercihi ise mavilerden yana.

bu yıl kaç turist geldi Haberi

bu yıl kaç turist geldi

İstanbul'u beş ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik, Zeytinburnu ve Karaköy limanlarından bu yılın ocak-mayıs döneminde İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yıllara göre yüzde 7 arttı.


Geçen yılın aynı dönemine göre havayoluyla gelişler yüzde 6,8, denizyoluyla gelişler ise yüzde 9,9 artış gösterdi.

Ocak-mayıs ayları arasında gelen 4 milyon 589 bin 41 ziyaretçinin 92 bin 991'ini, Karaköy Limanı'na günübirlik uğrayan turistler oluşturdu. Havayoluyla gelen yabancıların yüzde 18'i ise Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandı.

İstanbul'a en fazla Almanlar geldi

Kente gelen turistlerin ülkelerine bakıldığında ilk sırayı yüzde 10,3 ile Almanlar aldı. Almanları yüzde 5,5 ile İranlılar, yüzde 4,5 ile Ruslar,...