04 / 05 / 2024

Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı şişli arsa

Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı şişli arsa

Çağlayan'da Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazinin, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na devredilmesinin ardından imar planı değişikliğine karşı çıkan grup, arazinin okul olarak kalmasını istedi.

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçeceği vaadi ve bunun; önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcıların onayını almıştır" dedi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, yeni hükümetin Ortodoks politikalara dönüş sinyalinin yatırımcılar tarafından pozitif karşılandığını ifade etti. Ulu, “Türkiye bir süredir yatırımcıların radarında. Bu ilginin devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!

Bloomberg Intelligence tarafından hazırlanan raporda yeni ekonomi yönetimi ile birlikte ortodoks politikalara dönüşün, bankaların sermayelerine olumsuz etki edeceği ancak bankaların olası şoka hazırlıklı olduğu belirtildi.

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Ekonomide iki bilinmeyenli denklem! Ortodoks politikalara dönülecek mi? Yoksa Heterodoks politikalara devam mı?

Piyasalar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurulacak yeni kabineyi merakla bekliyor. Ekonomi yönetiminin kimlerden oluşacağı ve uygulanacak ekonomi politikaları ise en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Reuters’tan kritik Türkiye açıklaması; Faiz yükselecek, enflasyon düşecek

Türkiye'deki 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden sonra ortodoks ekonomi politikalarına dönüleceği beklentisiyle Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinin yüzde 24'e yükselteceği düşünülürken, buna karşın enflasyon bugünkü yüzde 50 civarından sınırlı bir düşüşle sene sonunda yüzde 46 olması bekl

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, kiralarını ödemedi. Sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı öğrenildi. 

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı şişli arsa Haberi

Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı şişli arsa


Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde saat ıı.oo'de toplanan mezunlar derneği, Okulumu Yıktırmam insiyatifi ve eğitimcilerin de bulunduğu topluluk imar planı değişikliğine itiraz dilekçesi verdi. Topluluk, "Okulumu yıktırmam, rezidans yaptırmam", "İstanbul uyuma, okuluna sahip çık" dövizleri taşıdı. 


BAKANLIK İTİRAZ ETTİ Mİ 

Basın açıklaması yapan mezunlar derneği başkanı Ercan Bodur, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 asım 2013'te imar planı değişikliği ile Bulgar Vakfı'na geçen okul arazisinin tapusuna, 20 gün sonra bir inşaat şirketince yüzde 50 hissesinde kat karşılığı hakkı hangi menfaat karşılığı verilmiştir. Süreçle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı değişikliğe itiraz etmiş midir"...