30 / 04 / 2024

Bursa Bey Sarayında restorasyon çalışmaları

Bursa Bey Sarayında restorasyon çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelecek ‘tahliye’ haberinin ardından Bey Sarayı’yla ilgili restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

II. Wilhelm'in torunları Cecilienhof Sarayı'nda yaşamayı talep ettiler! 

Son Alman İmparatoru ve Prusya Kralı II. Wilhelm'in soyundan gelen Hohenzollern ailesi Potsdam'da bulunan Cecilienhof Sarayı'nda yaşama hakkı talep etti. 

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Kocaeli Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nda sona gelindi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlıyor.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazlık sarayında sonra gelindi!

Marmaris’te hayata geçirlen Cumhurbaşkanlığı Konuk Evi’nde binaların yapımı tamamlandı. 2019'da hizmete girmesi beklenen 300 odalı Yazlık Saray için peyzaj çalışmaları devam ediyor.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun yüzde 50’si tamamlandı!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Yüzde 50'si tamamlanan projenin 2019 Eylül veya Ekim ayında hizmete açılacağı açıklandı.

Topkapı Sarayı'nda restorasyon sürüyor!

Yüzyıllarca Osmanlı Hanedanı'na ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı tarihinin en büyük restorasyonuyla yenileniyor. 

TOKİ Bursa Gazeteciler Konutları'nda meslek erbapları bir arada!

Yunuseli TOKİ Bursa Gazeteciler Cemiyeti Konutları mahalle konseptinde hayata geçiriliş bir proje. Projede yaşayan vatandaşlar yeşille iç içe, samimi, konforlu ve keyifli bir yaşam sürüyor…

TOKİ Bursa İznik Konutları'nda modern ve geleneksel bir arada!

Bursa İznik'te "Mahalle Konsepti" ile yerel mimari kültür esas alınarak projelendirilen Bursa İznik Sosyal Konutları ile 30 bin metrekarelik alanda yeni bir yerleşim kuruluyor.

Topkapı Sarayı'nda restorasyon hızla sürüyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş, Topkapı Sarayı'nda yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının detaylarını anlattı..

Topkapı Sarayı'nda en kapsamlı restorasyon başladı!

Topkapı Sarayı'nda tarihinin en kapsamlı restorasyonu başlatıldı. Topkapı Sarayı restorasyon bütçesinin yaklaşık 220 milyon TL olduğu açıklandı. 

Bursa Bey Sarayında restorasyon çalışmaları Haberi

Bursa Bey Sarayında restorasyon çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Ankara Yolu’ndaki yeni Büyükşehir Belediyesi binasında yapılan toplantıda Tophane bölgesinde askeri kışla içerisinde yer alan ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın doğduğu ev olarak da bilinen Bey Sarayı ve Ankara saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar gündeme geldi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen hafta Genelkurmay Karargahı’nda yaptığı temaslar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmelerde Bey Sarayı’nın da konuşulduğunu ifade eden Başkan Altepe, Ankara’dan gelecek ‘tahliye’ kararının ardından çalışmalara hemen başlayacaklarını duyurdu. Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin görüşmeleri yine yapacaklarını, durumu netleştirmek için Ankara’da karargah kuracaklarını belirten Başkan Altepe, “Değişik alternatifleri konuştuk. ‘Bir an önce değerlendireceğiz” dediler. Önümüzdeki günlerde ilgili komutanlarla yine görüşeceğiz” dedi.


Bey Sarayı’nın Bursa açısından büyük önemi bulunduğunu, Fatih Sultan Mehmet...