01 / 05 / 2024

Bursa Gemlik Kentsel dönüşüm

Bursa Gemlik Kentsel dönüşüm

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından ilçede kamulaştırılan binalar yıkılıyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa Gemlik'teki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ve deprem riskine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

Bursa Gemlik'e TOKİ müjdesi var mı?

Saadet Partisi TOKİ ve Kentsel Dönüşüm konuları hakkında bir basın açıklaması yaptı. Partinin Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Bursa Gemlik'te TOKİ ve Kentsel Dönüşüm konularındaki sıkıntılar bulunduğunu belirtti.

Müteahhitlerden GEMDAŞ'a kentsel dönüşüm ziyareti!

Gemlik Müteahhitler Derneği yönetimi, protokolle başladıkları ziyaretlerini, Gemlik'te bulunan kurumlarla sürdürüyor. İlk olarak sektörde doğrudan iletişimde oldukları kurumlarla ziyaretlerine başlayan derneğin ilk durağı da Gemdaş oldu.

Gemlik'te 2 bin 485 hektar alanın Mikrobölgeleme Etüt ihalesi 15 Mayıs'ta!

Bursa Gemlik'te 2485 hektar bölgenin yani 24 milyon 850 bin metrekarelik alanın İmar Planına Esas Mikrobölgeleme Etütlerinin Yaptırılması ve Raporlarının Hazırlatılması danışmanlık hizmeti ihalesi 15 Mayıs'ta yapılacak...

Bursa Balıkpazarı Camii çevresindeki binalar yıkıldı!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde tarihi Balıkpazarı Camii çevresindeki 5 bina yıkıldı.Gemlik’in yanı sıra Kumla ve mahalle statüsüne geçen köylerde meydan çalışmalarına büyük önem verdiklerini hatırlatan Yılmaz, yakışan düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Refik Yılmaz: Gemlik'te diriye konut, ölüye mezar yeri yok!

BURSA Gemlik’in AK Partili Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki binaların yüzde 90’ının riskli olduğunu söyledi. İlçeyi yüksek bölgeye taşımak için çalıştıklarını, kentsel dönüşümün şart olduğunu belirtti.

Bursa Gemlik'te kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'da vatandaş-müteahhit işbirliğiyle gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı yıkım töreniyle başladı. Başkan Altepe projenin Türkiye'ye örnek olması dileğinde bulundu...

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen 1. etap projesinde tamamlanan 65 konut ve 2 iş yerinin teslim töreni yapıldı.

Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi fırsatı!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi satacak. Satış ihalesi 20 Temmuz 2023 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Gemlik Belediyesi arsa ve depolama alanı satacak! Bursa Gemlik'te arsa arayanlar dikkat!

Bursa İli Gemlik Belediye Başkanlığı, Gemlik'te arsa ve depolama alanı satacak. Söz konusu gayrimenkullerin tahmini bedeli 48 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Gemlik'te yüzde 20 indirimle arazi fırsatı! Hem KDV hem de emlak vergisinden muaf!

Bursa İli Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Gemlik ilçesi Narlı Mahallesi'nde yer alan araziyi yüzde 20 indirimle satışa çıkardı.

Bursa Gemlik'te KDV'den muaf arsa satılacak! Ticaret ve konut imarlı arsa almak isteyenler dikkat!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa Gemlik Orhaniye'de yer alan arsayı satışa çıkardı. KDV'den muaf arsanın satış ihalesi 23 Aralık tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Bursa Gemlik'e 509 konutluk yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Gemlik projesinin ihalesini 1 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Bursa'daki yeni projesi için düğmeye bastı! Gemlik'e 509 ucuz konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Bursa Gemlik'te 509 konutluk yeni proje inşa edecek. TOKİ'nin Gemlik projesinin ihalesi 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Bursa Gemlik projesi için düğmeye bastı! 509 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Gemlik projesinin ihalesini 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirecek. Projede 509 konut yer alacak.

Bursa'da kentsel dönüşüm projesindeki 30 bin tapu hak sahiplerine verilecek!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi hız kesmeden sürdürülüyor. Proje kapsamında 30 bin konut inşa edilecek.

Bursa Gemlik Kentsel dönüşüm Haberi

Bursa Gemlik Kentsel dönüşüm

Bursa Gemlik Belediyesi, plansız ve çarpık yapılaşma nedeniyle kamulaştırılan binları yıkıyor. Kamulaştırma çalışmaları mahallelere nefes aldırmaya devam ediyor. 

Milliyet'te yer alan habere göre, yapılan imar düzenlemeleri sonrasında yeni yollar ve caddeler yenileniyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Yılmaz, “Yaşanabilir bir şehir için ulaşımdan yeşil alana kadar planlı ve modern Gemlik için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Emlâk İstimlâk Müdürlüğü tarafından Hamidiye Mahallesi Melten Sokak ve Ihlamur Sokak’ta bulunan binalar kamulaştırıldı. Kamulaştırması tamamlanan binaların yıkım işlemleri gerçekleşti. 

Yılmaz, son olarak şu açıklamalarda bulundu: “Gemlik’in bazı bölgelerinde yaptığımız kamulaştırmalar ile birlikte yeni eğitim alanları oluşturma, yeni meydanlar kazandırma, yolları açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek depreme dayanıklı ve yaşanılabilir alanlar teşkil etmek için çalışmalar...