21 / 05 / 2024

Bursa lojistik sektörü

Bursa lojistik sektörü

Lojistik sektörü rotasını dış ticaret hacminin yanında hızlı tren ve otoyol projeleriyle stratejik önemi artan Bursa’ya çevirdi. 71 yeni aktörün eklendiği sektörde rekabet had safhada

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası UR-GE projesi çerçevesinde ilk yurt dışı iş gezisi organizasyonunu Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirdi. 

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

İnşaat sektöründeki kriz emlak piyasasını nasıl etkiledi? 

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı. 

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Gayrimenkul sektörü Kovid-19'la nasıl dönüştü?

Açılış yapamayan oteller, atıl kalan ofisler, yaşam mücadelesi veren AVM’ler, önemi artan lojistik veri merkezleri ile gayrimenkul ve perakende sektörü Kovid-19 salgını sonrasında hızlanan trendler ile topyekün bir dönüşüme girdi.

İnşaat sektörünü kolaylaştıracak yazılım!

Bursa'da iş takibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan yazılım İmperium ile inşaat sektöründeki yönetim süreçlerinin tümü gerçek zamanlı olarak sisteme girilip, raporlanabiliyor.

Özer Matlı: Kredi destek paketi inşaat sektörünü harekete geçirecek!

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Kredi destek paketi inşaat sektöründen turizme, otomotivden mobilyaya kadar birçok sektörü harekete geçirecek" dedi.

COVID-19 salgını ile gayrimenkul sektörü yeniden şekillendi!

Cushman & Wakefield’in ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörler hakkında değerlendirmede bulunduğu Türkiye Gayrimenkul Pazar Görünümü 2020 Birinci Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye’de çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları olması bekleniyor.

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

Çin'de başlayan ve dünyayı da etkisi altına alan koronavirüs dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi. Ticaret, lojistik gibi bir çok sektörü etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazarda yaşanan daralma sonucunda sektörün ihracatta faaliyet göstereceğini açıkladı. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10’un üzerine çıkacağını ifade etti.

Bursa lojistik sektörü Haberi

Bursa lojistik sektörü

Hızla büyüyen global lojistik sektörü, Türkiye’de üs haline getirdiği İstanbul’dan üretimin ve sanayinin yoğun olduğu bölgelere kaymaya başladı. Otomotiv, tekstil, makine ve gıda sektörleriyle ön plana çıkan Bursa, lojistik sektörünün yeni gözdeleri arasında yerini aldı. Kentin cazibesi; limanları, hızlı tren ve otoyol projeleriyle daha da artarken, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) 2012 yılında bin 13 olan lojistik ve taşımacılık sektöründeki firma ve şubelere ait üye sayısı son iki yılda 71 yeni üye ile bin 84’e ulaştı. Lojistik taşımacılıkta merkez konuma gelmeyi hedefl eyen Bursa’da, BTSO liderliğinde yürütülen Lojistik Köy Projesi kapsamında Lojistik Zirvesi hazırlığı da yapılıyor. Bursa’nın lojistik açıdan stratejik bir konuma geldiği görüşünde birleşen sektör temsilcileri, kentte faaliyet gösteren firma sayısının hızla arttığına ve bunun da rekabeti...