29 / 04 / 2024

Bursada Kent sempozyumu

Bursada Kent sempozyumu

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği ( TMMOB ) İl Koordinasyon Kurulu ( İKK ) tarafından bu yıl 5 'incisi düzenlenen "Kent Sempozyumu" başladı.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak!

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu, düzenlenecek 3. Kocaeli Kent Sempozyumu’na hazırlanıyor. 3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak.

Eskişehir Kent Sempozyumu gerçekleşti!

Eskişehir Kent Sempozyumu'nun son oturumu Kent, Emek, Demokrasi ve Hukuk başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu, kentsel dönüşümü anlattı.

1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu Samsun'da gerçekleştirildi!

Türkiye’de ilk defa “1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu” Samsun’da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Samsun Valisi İbrahim Şahin de katıldı...

Balıkesir 2. Kent Konseyi Sempozyumu düzenlendi!

Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk 2. Kent Sempozyumu sonrası Demokrat'a özel bir değerlendirme yaptı. İşte, Mimar Ali Özerk'in açıklamaları....

Balıkesir 2.Kent Sempozyumu, Karesi AVM'de başladı!

3 Gün sürecek sempozyumda çevre, ulaşım, doğal afetler, eğitim, kültür-sanat, tarih, kentsel koruma, kentsel dönüşüm, kent ekonomisi, tarım-hayvancılık ve sanayi, arkeoloji ve turizm, doğal kaynaklar ve yenilenebilir enerji konuları ele alınacak.

Kentsel dönüşüm kat sayısını artırmak olmamalı!

Balıkesir 2. Kent Sempozyumu kapsamında, "Turizm Alanlarında Kentsel Konuna ve Dönüşüm" konulu bir panel düzenlendi. Osman Aydın: "Kentsel dönüşüm, kat sayısı düşük binaların daha yüksek katlı binalara dönüştürülmesi olmamalıdır. " dedi.

Balıkesir'de turizm alanlarının kentsel dönüşümü konuşuldu!

Balıkesir 2. Kent Sempozyumu'nda, "Turizm Alanlarında Kentsel Koruma ve Dönüşüm" konulu bir panel düzenlendi. Paneli çok sayıda mimar, mühendis ve katılımcı takip etti.

Balıkesir 2. Kent Sempozyumu 14 Kasım'da!

Akademik Odalar Birliği tarafından Ani Gelişen Sanayi Kentlerinin Sorunları konulu 'Balıkesir 2.Kent Sempozyumu Bandırma Hazırlık Oturumu' 14 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

3. Adana Kent Sorunları Sempozyumu 22 Mayıs'ta başlıyor!

Adana Kent Sorunları Sempozyumunun üçüncüsü "Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür!..." ana temasıyla 22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek.

Bursada Kent sempozyumu Haberi

Bursada Kent sempozyumu

Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) "Kent Suçları ve Kent Mücadelesi" temasıyla düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Soğancı, TMMOB'un, demokratik bir Türkiye'nin yaratılması çalışmasını bütünsel bir yaklaşımla geliştirmek ve sürdürmek kararı inancı içerisinde olduğunu belirtti.Birliğin çalışmalarını bilimin ve tekniğin ışığında, bilim insanlarının yol göstericiliğinde ve 60 yılı aşkın birikimiyle yürütmeye kararlı olduğunu vurgulayan Soğancı, şunları kaydetti: "Birliğimiz, mesleki ve sosyal-kültürel alanda bugün sayısı 400 binleri aşan ülkemizdeki mimar, mühendis ve şehir plancılarını temsil ediyor. Onların hak ve çıkarlarını, halkımızın hak ve çıkarları temelinde korumak, geliştirmek ve mesleki sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak ve mesleki birikimlerini toplum yararına kullanmalarının zeminini yaratmakla görevlidir. Bu amaçla da meslek alanlarıyla ilgili gelişmelerin ve politikaların, sosyal ve siyasal, ekonomik ve kültürel...