24 / 07 / 2024

bursada konut alınacak bölgeler

bursada konut alınacak bölgeler

''Bursa ile İstanbul bütünleşecek'' diyen Azmi Sarıbay, imkanı olanlara gayrimenkul almalarını önerdi. Turhan Orhan ise, Demirci, Kayapa, Hasanağa, Üçevler ve Çalı bölgelerini adres gösterdi.

Aldığı evini 3 yılda satandan 2 kat, 5 yılda satandan 1 kat fazla vergi alınacak! Boş evlere de ek emlak vergisi yolda!

Birinci vergi paketinin Meclis’te görüşmeye başlandığı dönemde ikinci vergi paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Buna göre, ikinci ve daha fazla konutu olanlardan “kademeli yükselen” ilave emlak vergisi ve hayalet konut şeklinde nitelendirilen 600 bin boş konuttan da “ek emlak vergisi” alınacak

103 bin konuttan değerli konut vergisi alınacak!

7 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değerli konut vergisi 103 bin konuttan alınacak. Gelir hedefi ise 3 milyar lira olarak açıklandı. 

Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak!

Türkiye’den konut alan bazı yabancılar fahiş fiyat ve yanlış lokasyon kurbanı oluyor. Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak. Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, bu sayede yabancıya satışların yüzde 30 artacağını belirtti.

2018'de konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınacak?

Konut kredisi kullanıp dosya masrafı ödeyen kimseler, dosya masraflarının iadesi için nereye başvuracak? 2018'de konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınacak?

İlk konut devlet desteği ne zaman alınacak?

Konut devlet desteği uygulaması 26 Ağustos 2016 tarihinde başladı. Böylece, konut devlet yardımı için hesap başvuruları da kabul edilmeye başlandı. Peki ilk konut devlet desteği ne zaman alınacak?

15 bin liralık konut desteği nasıl alınacak?

KONUTU olmayanların konut alımlarında devlet katkısından yararlanmalarının koşulları belli oldu. Konut hesabı açıp asgari 3 yıl düzenli ödeme yapanlar, ödeme tutarlarına bağlı olarak, konut satın alınca 15 bin TL’ye kadar devlet katkısı alacak.

Konut alırken tapuya dikkat edilmeli!

Konut alımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, gayrimenkule ait tapu belgesidir. Özellikle, satın alınacak gayrimenkulün tapusundaki daire numarası ile satın alınacak daire numarasının aynı olmasına dikkat edilmelidir.

Güven ortamı yabancıyı konut alımına yönlendirdi!

Güven ortamının perçinlenmesi yabancıyı konut alımına yönlendirdi. İnşaatın patronları yabancının alıma geçtiğini söyledi. Tamer Özyurt günlük 1 milyon dolarlık konutu yabancıya sattığını aktardı.

Denizli'de teleferik bakıma alınacak!

Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hayata geçirilen teleferik projesi 16-20 Kasım tarihleri arasında bakıma alınacak.

Düzce Belediye Meclisi'nde imar planları ele alınacak!

Düzce Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci toplantısı imar gündemi ile gerçekleştirilecek.12 Kasım tarihinde yapılacak olan toplantıda imar tadilat planları ile imar düzenlemeleri ele alınacak

Saatler ne zaman geri alınacak ?

Yaz saati uygulaması 1 Kasım Genel seçimleri nedeniyle uzatılmıştı. Yaz saati uygulaması 8 Kasım’da sona erecek. Bu tarihte saatler, gece 04.00’ten 03.00’e alınacak

Yabancıların konut alımı otel doluluk oranını düşürdü!

Yabancıların konut alımı ve arkadaş evi desteği otel doluluklarını eylülde yüzde 12.4 düşürdü. TUROB Başkanı Bayındır, "2016 hedefimiz 2015 yılının altına düşmemek" dedi.

Konut alımlarında düşüş yaşandı!

Konut satışları Eylül'de yüzde 20.1 ile Temmuz 2014'ten beri en sert gerilemeyi yaşadı. Uzmanlar, konut alımında seçim sonuçlarının belirleyici olacağını söylüyor.

bursada konut alınacak bölgeler Haberi

bursada konut alınacak bölgeler

''Bursa ile İstanbul bütünleşecek'' diyen Azmi Sarıbay, imkanı olanlara gayrimenkul almalarını önerdi. Turhan Orhan ise, Demirci, Kayapa, Hasanağa, Üçevler ve Çalı bölgelerini adres gösterdi.

Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, ''İstanbul-İzmir Otoyolu projesi tamamlandığında Bursa, İstanbul'un bir parçası olacak, iki şehir bütünleşecek'' dedi.


Turyap Beşevler Merkez Ofisi'nde düzenlenen 11'inci yıl kutlamalarına katılan Sarıbay, sektörde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Sarıbay, son 10 yılda bankaların verdiğini konut kredilerinin de etkisiyle inşaat sektörünün yükselişe geçtiğini anlattı. 


Fakat yılbaşından bu yana doların yüzde 30 civarında artmasının sektörü doğrudan olumsuz etkilediğini kaydeden Sarıbay, “Bazı lüks konutlar dolar üzerinden satılıyordu. Doları olan vatandaş, parası varsa harcamak istemiyor ve elinde tutuyor” dedi. 


Sarıbay, hükümetin kurulamamasının, ülkedeki güvenlik sorunun ve çevre ülkelerde yaşanan olumsuzlukların da sektörü etkilediğini ifade ederek, “Bir an...