24 / 07 / 2024

bütünleme ne demektir

bütünleme ne demektir

Mimaride yapılan esaslı onarımlar arasında "Reintegrasyon" işlemi de bulunuyor. Peki mimari reintegrasyon nedir? Reintegrasyon kelimesinin anlamı nedir? Reintegrasyon nasıl yapılır? İşte reintegrasyon işlemi ile ilgili bilgiler..

Avrasya Tüneli'ne büyük zam: Otomobiller için geçiş ücreti 112 TL oldu!

Avrasya Tüneli'ne yüzde 40 zam geldi. Otomobiller için geçiş ücreti 112 TL oldu. Peki minibüs ve motosikletler için geçiş ücreti ne kadar oldu? İşte Avrasya Tüneli geçiş ücretleri 2024...

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Mutfak tüpüne çılgın zam! Büyük tüp fiyatları 500 TL'yi geçti! Aygaz, Mogaz, Milangaz 20 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Geçtiğimiz senenin zam rekortmenleri arasında yer alan mutfak tüpünün fiyatı 500 TL'yi aştı. Yeni zamlı mutfak tüpü fiyatlarını gören vatandaş kan ağlamaya başladı. Peki, mutfak tüpü ne kadar? Büyük tüp kaç TL? 20 Ağustos 2023 Aygaz, Mogaz, Milangaz fiyat listesi...

Meclise Sunulan Ek Bütçe Kanun Teklifi Sonuçlandı mı? Hangi Gerekçelerle Sunuldu ve Ne Kadar Ödenek Talep Edildi?

Meclis Başkanlığı'na sunulan tekliflerden biri de Ek Bütçe Kanun Teklifi oldu. Bu teklif, Merkezi Yönetim Bütçesine 1 trilyon 119 milyar liralık ek ödenek beklemektedir. Ek ödenek ihtiyacı bazı gerekçeler gösterilerek Meclis’e taşınmıştır. Ek Bütçe Kanun Teklifi neden sunuldu, sonuç ne oldu?

Mutfak tüpüne dev zam geldi! Büyük tüp bir rekor daha kırdı! Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 14 Haziran 2023 fiyat listesi!

Petrol fiyatlarının artması mutfak tüpüne de yanısıdı. Mutfak tüpüne bugün büyük zam geldi. Büyük tüpler bir rekor daha kırarken vatandaşlar fiyatlar karşısında isyan etti. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 14 Haziran 2023 fiyat listesi.

Milyonlarca emekliye müjde! Bütün emeklilere haziranda iki ödeme birden yapılacak!

EYT çerçevesinde prim ve yıl şartını tamamlayan vatandaşlar emeklilik hakkında kavuştu. Maaş başvurusunu yapan vatandaşların büyük bölümüne aylığı bağlanırken, işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen emekliler de toplu ödeme alacaklar. Ayrıca tüm emekliler haziranda çifte ödeme alacaklar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan ayı için geçerli olmak üzere bütçe verilerini verilerini paylaştı. verilerine göre merkezi yönetim bütçesi Nisanda 132,5 milyar TL açık verdi.

Mutfak tüpüne bu ay zam geldi mi? Büyük tüp fiyatları kaç TL? Aygaz, Milangaz, İpragaz 2 Nisan 2023 fiyat listesi!

Aygaz, İpragaz, Bizimgaz ve Milangaz tüp markalarının fiyatları yaşanan zamlardan sonra sürekli güncellenmeye başladı. Peki tüpler ne kadara satılıyor? Tüp fiyatlarına zam geldi mi? 

Bütçe dostu OPPO A1x gözler önüne çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı akılları baştan aldı!

OPPO, bütçe dostu akıllı telefonu A1x'i tanıttı. Bu cihaz, teknik özellikleri, tasarımı ve fiyatı ile dikkat çekiyor. İşte detaylar!

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından ortaya koyulan etki analiz raporunda; hükümetin en düşük emekli aylığı tutarını 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkarmasının bütçeye yükü 120,8 milyar Türk Lirası olacağı açıklandı.. İşte detaylar...

Bütçe dostu Xiaomi Redmi 9C ''Aldın aldın'' indirimiyle A101'e geldi! Görmeyen kalmasın, hemen bakın! Stoklarla sınırlı!

Türkiye'nin en çok tercih edilen marketlerinden A101, Bütçe dostu Xiaomi Redmi 9 C "Aldın aldın" indirimi uyguladı. Peki, A101'de Xiaomi Redmi 9C fiyatları ne kadar? İşte 21 Mart 2023 fiyat listesi...

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

bütünleme ne demektir Haberi

bütünleme ne demektir

Reintegrasyon nedir?

Mimaride reintegrasyon, "bütünleme" anlamına geliyor. Bir bölümü hasar görmüş ya da yok olmuş yapı ve öğeleri ilk tasarımlarındaki bütünlüğe kavuşturacak biçimde geleneksel veya çağdaş malzeme kullanarak tamamlama işlemine "bütünleme - reintegrasyon" deniliyor.


Reintegrasyon - bütünleme nasıl yapılır?

Bütünlemeyi yönlendiren etmenler estetik, işlevsel ya da strüktürel denge kaygıları olabilir. Yıkık durumda göze hoş gelmeyen bir yapı bütünlenerek, hem estetik bütünlüğüne kavuşur, kullanılabilir duruma getirilir hem de tümüyle yok olmaktan kurtarılabilir.


İlk yapılışındaki işlevini yitirmiş, tekrar kullanılamayacak durumda olan arkeolojik yapıların bütünlenmesi söz konusu değildir. 


Arkeolojik ve peyzaj değeri taşıyan kalıntıların sağlamlaştırılarak korunması daha uygun bir yaklaşımdır.

Bütünleme yapabilmek için ilk tasarıma ilişkin sağlıklı veriler gereklidir; örneğin bir son cemaat yerinin yarısı yıkılmışsa, tekrar eden öğelerin varlığından ve simetriden yararlanılarak bütünleme yapılabilir. 


Bütünleme ancak gerçek yapısal...