25 / 07 / 2024

Büyük Almatı Çevre Yolu İnşaatı Projesi

Büyük Almatı Çevre Yolu İnşaatı Projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının Hazar Denizi'ndeki limanlara kadar ulaşması ve Hazar'daki deniz ulaşımıyla ilgili altyapı ve tren feri hatlarının hizmete girmesi iş adamlarımıza önemli avantajlar sağlıyor." diye konuştu.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

Ankara'da arazi almak isteyenlere büyük fırsat! Bu fiyatlar kaçmaz! Kahramankazan, Polatlı, Sincan, Yenimahalle...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara'nın çeşitli ilçelerinde yer alan 389 farklı arsayı açık artırma yoluyla satışa sunuyor. Ankara'da arazi almak isteyenlere büyük fırsat...

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

TOKİ Kırklareli projesi için büyük gün geldi! Sadece tek bir ilçeye 256 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kırklareli projesi için büyük gün geldi. İşte TOKİ Kırklareli projesi ile ilgili detaylar...

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Tarihin en büyük afet konut projesi 1 yılda tamamlanacak! 10 ildeki 307 bin 763 bina incelendi!

Türkiye'nin 10 şehrinde büyük yıkıma sebep olan  Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız" diye konuştu.

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

Bakan Kurum'dan TOKİ için büyük müjde! İşte tarih...

İnşası beklenen TOKİ konutları için müjde veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "13 Eylül Salı günü itibarıyla çok daha büyük bir adım atarak cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

TOKİ 2 büyükşehirde yeni projeler için düğmeye bastı! Bu kentlerde yaşayanlara ucuz konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2 büyükşehirdeki yeni projeleri için düğmeye bastı. TOKİ megakent İstanbul'da ve başkent Ankara'da 3 yeni proje inşa edecek. İşte detaylar...

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

Büyük Almatı Çevre Yolu İnşaatı Projesi Haberi

Büyük Almatı Çevre Yolu İnşaatı Projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Bakanlar 3.Toplantısı için geldiği Kazakistan'ın Almatı şehrinde açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,Türkiye'nin Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ve ilk ticari ekonomik ilişkileri başlatan ülke olduğunu söyleyen Turhan, ikili ekonomik ilişkilerin önemli aşamaya geldiğinin altını çizdi. Turhan, bu ilişkileri ulaştırma altyapısıyla da geliştirerek daha rekabetçi hale getirmek gerektiğini söyledi.

Ulaşım maliyetlerini azaltarak Kazakistan'daki müteşebbislerin diğer yabancı ülke firmalarına karşı daha rekabetçi hale gelmesi için çalıştıklarını söyleyen Turhan, Kazakistan hükümeti ile iyi ilişkiler içerisinde olunduğunun altını çizdi. 

"Türkiye ile Kazakistan arasında altyapının geliştirilmesinde fikir birliğimiz var"

Kazakistan'ın büyük bir coğrafyasıyla Orta Asya'daki önemli ülke olduğunu ifade eden Mehmet Cahit Turhan, "Türkiye ve Kazakistan, hatta Azerbaycan...