18 / 05 / 2024

büyükşehir belediyesi kaldırımlar

büyükşehir belediyesi kaldırımlar

Belediyelerin yap-boz tahtasına dönen kaldırımlara çeki düzen geliyor. İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile kaldırımların 15 santimden yüksek olmasını yasaklıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Ankara’da büyükşehir belediyesi çok sayıda işyeri, depo ve WC ihaleye veriliyor! Bu yatırım fırsatını kaçırmayın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi çok sayıda işyeri, depo ve WC’yi ihaleye veriyor. Bu yatırım fırsatını kaçırmayın. İhale 23 Şubat 2023’te saat 14.00 yapılacak. Geçici teminat ise yüzde 3 olarak belirlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Kayseri Büyükşehir 2020 yatırımları masaya yatırıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dört ilçenin belediye başkanları ile yatırım koordinasyon toplantısında buluştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi 52 daireyi satışa çıkarıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, TOKİ iş birliği ile Altınordu ilçesi eski kamyon garajında inşa ettiği  311 konutluk projeden faydalanmak  isteyen vatandaşlar için son bir fırsat daha sunuyor. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yatırımları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılı devam eden, planlanan ve tamamlanan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2020 projelerini açıkladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2020 yatırımlarıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Kuzeyşehir, Güneyşehir, Bayramlı Konut Projesi masaya yatırıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir 2020 yatırımları için düğmeye bastı!

Yeni projeler hayata geçirmeyi sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yatırımları için düğmeye bastı.

Yenikent Stadı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi!

Başkent Ankara'daki 'Osmanlı Stadyumu' olarak da bilinen Yenikent Stadı'nın, Osman Gökçek'e ait Osmanlıspor’a 25 yıllık bedelsiz tahsisi, mahkeme kararıyla kaldırıldı. Yenikent Stadı, yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Kayseri Büyükşehir'den yatırımcılara yeni arsa fırsatları!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yatırımcılar için Şeker Mahallesi, Pervane Mahallesi ve Aydınlar Mahallesi’ndeki ticaret ve konut alanı arsaları satışa çıkardı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları masaya yatırıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi geride kalan 3 ayın değerlendirmesini ve 1 yılın planlamasını masaya yatırdı.

büyükşehir belediyesi kaldırımlar Haberi

büyükşehir belediyesi kaldırımlar

Belediyeler kaldırım ve yaya geçitlerini artık gelişigüzel yapamayacak. Bütün şehirlerdeki kaldırımlar 225 santimden daha dar olamayacak. Kaldırımların yüksekliği de 15 santimi aşamayacak. Araçların kaldırıma parkı da tamamen bitiyor. Büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyeleri, bundan sonra yapacakları kaldırımları Türk Standartlan Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği standartlara göre yapacak. Kaldırımlar tüm şehir ve ilçelerde aynı tip olacak.

İçişleri Bakanlığı, TSE ile birlikte yaptığı çalışmanın ardından yaya kaldırımlarıyla yaya geçitlerine standart zorunluluğunu içeren tebliğe son şeklini verdi. Buna göre, belediyeler şehir içi yollarla kaldırımlarda TSE’nin 3 ayrı standardım uygulamak zorunda olacak.


ÜÇ AYRI STANDART

Standardlar, hareket kısıtlılığı bulunanlar dahil tüm yayaların şehir içi yollarda kaldırımları, yaya yollarını, yaya geçitlerini ve kavşakları güvenli ve rahat bir şekilde kullanmalarını sağlayacak. Yeni standartlara göre kaldırımlar şöyle olacak: Kaldırımlarda en az 50 cm emniyet şeridi,...