11 / 05 / 2024

büyükşehirde arsanın emlak vergisi oranı

büyükşehirde arsanın emlak vergisi oranı

Taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisi için ödeyecekleri bedel, taşınmaz malın değerine ve hesaplanacağı emlak vergisi oranına göre hesaplanıyor. Peki, büyükşehirde emlak vergisi oranı 2014 nedir?

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

Üç büyükşehirde en çok satılan ikinci el araç markası belli oldu! En az 300 bin liraya alıcı buluyor

Sıfır otomobillerin cep yakan fiyatları ikinci el otomobillere olan ilginin artmasına neden oldu. Yaz aylarının gelmesi ve yaklaşan Kurban Bayramı araba pazarında satışları yükseltti. Üç büyükşehirde en çok satılan otomobil markaları da belli oldu. İşte detaylar...

A101'den Samsung Galaxy A72'ye büyük indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 17 Mayıs 2022 fiyat listesi...

A101, Samsung Galaxy A72'ye büyük bir indirim yaptı! Yeni fiyatlarını görenler gözlerine inanamayacak! Peki, A101'de Samsung Galaxy A72 fiyatları ne kadar? İşte 17 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Hepsiburada'dan Oppo A16'ya büyük indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 19 Nisan 2022 fiyat listesi...

Hepsiburada, son zamanların en popüler telefonlarından biri olan Oppo A16'ya büyük bir indirim yaptı! Peki, Hepsiburada'da Oppo A16 fiyatları ne kadar? İşte 19 Nisan 2022 fiyat listesi...

A101'den Oppo A74'e büyük indirim! Sakın Kaçırmayın! İşte 15 Nisan 2022 fiyat listesi...

A101, Oppo'nun en beğenilen cihazlarından biri olan Oppo A74'e büyük bir indirim yaptı! Fiyatları görünce gözlerinize inanamayacaksınız! Peki, A101'de Oppo A74 fiyatları ne kadar? İşte 15 Nisan 2022 fiyat listesi...

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

büyükşehirde arsanın emlak vergisi oranı Haberi

büyükşehirde arsanın emlak vergisi oranı

Büyükşehirde emlak vergisi oranı 2014!

Taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisi için ödeyecekleri bedel, taşınmazın değerine ve hesaplanacağı emlak vergisi oranına göre hesaplanıyor.


Bir şehirde bir ev için ödenen emlak vergisi, bir başka şehirdeki aynı özelliklere sahip ev için ödenen emlak vergisinden farklı olabiliyor. Bunun nedeni ise, normal yörelerde hesaplanan emlak vergisinin büyükşehirlerde iki katı uygulanması.


1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince; Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. 


Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar...