05 / 05 / 2024

büyükşehirler konut sektörü

büyükşehirler konut sektörü

Yatırımcı yeni kurulacak 14 büyükşehirde yeni fırsatları görerek konut alımlarını hızlandırdı.Muğla’da 2009’un ilk 6 ayına göre satışlar bu yılın aynı döneminde yüzde 420 arttı. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise alımlar yüzde 2’yle sınırlı kaldı...

Enflasyondaki hedefe en büyük engel konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan artışlar! 

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonda hedefe ulaşmak için gerekli en büyük engelin konut hizmet sektöründeki fiyat yükselişleri olduğunun altını çizdi. İşte o açıklama...

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Buca Metrosu'nda tarih verildi: İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, Buca Metrosu'nda ışığın görüleceği tarihi açıkladı. İşte Buca Metrosu ile ilgili detaylar ve Tunç Soyer'in o açıklaması...

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Hurda fiyatları resmen fırladı! Hurdaya büyük zam! Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar?

Hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Geri dönüşüm firmaları tarafından güncellenen fiyatlar görenleri şaşkına çevirdi. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar? 12 Ekim 2023 hurda fiyatları.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır, alüminyum ve demir hurda fiyatları dibe vurdu! 3 Ekim hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları, son zamanlarda gelen zamlarla birlikte rekor seviyelere ulaşırken bugün büyük indirim geldi. Gelen indirim sonrası hurda fiyatları resmen dibe vurdu. Peki hurda fiyatları ne kadar? 3 Ekim 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 25 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi

Dolar/TL kurunun 26 TL seviyelerine kadar gerilemesi ile bakır ve demir hurda fiyatları düşmeye başladı. Bugün hurda fiyatlarına büyük indirim geldi. Peki Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 25 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! 13 Temmuz 2023 hurda fiyatları

Her geçen gün yeni zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bir zam haberi de bugün hurdadan geldi. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! 13 Temmuz 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! 23 Haziran 2023 hurda fiyat listesi

Dolar/TL kurunun Merkez Bankası faiz kararının ardından rekor seviye olan 25 TL'ye yükselmesi piyasaları etkiledi. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi.  Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! 23 Haziran 2023 hurda fiyat listesi.

Artçı depremler büyük depremin şiddetini azaltır mı? Kaç şiddetinde deprem hissedilir?

Artçı depremlerin büyük depremlerin şiddetini azaltma özelliği var mı? Kaç şiddetindeki depremler evi yıkar? bu ve benzeri sorular vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Ankara Büyükşehir'den kaçırılmayacak fırsat: 21 arsa, 3 iş yeri ve 1 konut satacak! Hemen bakın!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, başkent Ankara'da yer alan 21 arsa, 3 iş yeri ve 1 konutu satışa çıkardı. Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Milli Emlak'tan uygun fiyatlı arsa ihalesi: Büyük fırsat kaçırılmamalı!

Milli Emlak tarafından satışa sunulan uygun fiyatlı arsalar, büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Kırşehir'in Akçakent ilçesinde satışa çıkarılan bir arsa için düzenlenecek ihale, dikkat çekici bir fırsat sunuyor. Tahmin edilen ihale bedeli ₺5.000,00 olarak belirtilmiş.

büyükşehirler konut sektörü Haberi

büyükşehirler konut sektörü

Büyükşehir olması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onay verdiği 14 ilde konut satışları hızlandı. Büyükşehir statüsü kazanan ve yerel seçimlerin ardından kurulması planlanan Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van ve Ordu’da satışlar adeta tavan yaptı. 2009’un ilk 6 ayında 1408 konutun satıldığı Muğla’da bu yılın ilk 6 ayında rakam 7 bin 317’ye çıktı. Muğla’yı Tekirdağ, Balıkesir, Aydın, Mardin ve Hatay izledi.


Fiyatlar da yükseldi


Ev satışlarının arttığı yeni büyükşehirlerde satılık ev fiyatları ile kiralık ev fiyatlarında da yükseliş gözlendi. Muğla’da ev fiyatları metrekare başına 2 bin lirayı geçerken kiralar ise 600 liradan başlangıç gösteriyor. Ev fiyatlarının İstanbul’la yarıştığını belirten Muğla Emlak Odası temsilcileri, Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte önce kiraların yükseldiğini söyledi.


Yeni büyükşehirlerde sanayinin artacağı, artan...