11 / 05 / 2024

büyükşehirlerdeki avmler düzenleme

büyükşehirlerdeki avmler düzenleme

Ticaret Bakanlığı tarafından büyükşehir belediyelerinin alışveriş merkezlerine ruhsat verme yetkisinin sınırlandırıldığı ve ilçe belediyelerine yetki tanınan 17 Temmuz 2020 tarihli yönetmelik değişikliğiyle ilgili İBB tarafından dava açılmıştı. O davada karar çıktı.

Büyükşehirlerdeki AVM'lerle ilgili flaş düzenleme!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile büyükşehir Belediyelerinin alışveriş merkezlerine ruhsat, yapı kullanma ve iş yeri açma belgesi verme yetkisi sınırlandırılarak ilçe belediyelerine devredildi.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Şeker ve yağda büyük indirim! Fiyatlar düştü! Yetişen alır

Bu markette, ayçiçek yağı ve toz şeker için büyük bir indirim fırsatı sunuluyor. Bu avantajlı indirimden yararlanmak isteyenler için detaylar burada! Acele edin ve indirimlerin tadını çıkarın. İşte tüm indirim ayrıntıları...

Miras davalarında buna dikkat! Büyük önem taşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Yasemin Zaimoğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul değerleme raporlarının mirasçıların mirası kendi aralarında adil bir paylaşım yapabilmesi ve ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların önüne geçilebilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu, toplam 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, fırsatçılara büyük ceza yağdırdı.

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışması kapsamında harekete geçti. Belediye, kentsel dönüşüm projesinde 3 etapta depreme dayanıklı toplam 1315 konut, 118 ofis ve 148 ticari alan inşa edecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı: 128 odalı yeni otel geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karaseli ilçesine 128 oda kapasiteli otel projesi için harekete geçti. Otelde 72 standart oda ve 56 suit oda ile toplam 128 oda yer alacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi dükkan ve ticari depo satacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum Yakutiye'de yer alan dükkan ve ticari depoyu satışa çıkardı.

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

büyükşehirlerdeki avmler düzenleme Haberi

büyükşehirlerdeki avmler düzenleme

Ticaret Bakanlığı tarafından büyükşehir belediyelerinin alışveriş merkezlerine ruhsat verme yetkisinin sınırlandırıldığı ve ilçe belediyelerine yetki tanınan 17 Temmuz 2020 tarihli yönetmelik değişikliğiyle ilgili İBB tarafından dava açılmıştı. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; değişikliğe ilişkin İBB tarafından açılan iptal ve yürütmeyi durdurma davasında karar verildi. 

Danıştay 10. Dairesi tarafından alınan kararda, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca büyükşehirlerde, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vermeye büyükşehir belediyelerinin yetkili tutulduğunun kural altına alındığına dikkat çekildi. 

OYBİRLİĞİ İLE YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKTI

Bu kanunun dayanak gösterilerek hazırlamış olan “Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmeliğin” ilk halinde de aynı kuralın bulunduğu belirtilerek dava konusu yönetmelik değişikliğiyle mevcut kural korunmakla beraber belirli şartların gerçekleşmesi durumunda bu kurala istisna...