05 / 05 / 2024

C2 belgesi için gerekli evraklar

C2 belgesi için gerekli evraklar

C2 yetki belgesi nedir? C2 yetki belgesi kime ve nasıl verilir? Merak ediyorsanız yanıtı ve detaylarını haberimizin içerinde bulabilirsiniz...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Veraset ilamı için gerekli belgeler nelerdir?

Veraset ilamı bir diğer ifadeyle mirasçılık belgesi, miras bırakanın mirasçılarının kim olduğunu ve kanuni miras paylarını gösteren belgedir. Bu belge için mirasçılardan birinin başvuru yapması gerekiyor. Peki, Veraset ilamı başvurusu için neler gerekli? İşte tüm merak edilenler..

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Veraset ilamı için gerekli belgeler 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra miras dağılımı veraset ilamı ile gösteriliyor. Peki veraset ilamı nasıl hazırlanıyor? İşte veraset ilamı için gerekli belgeler 2021...

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bereket Varlık Kiralama'dan 45 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 45 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 175 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 175 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 200 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

C2 belgesi için gerekli evraklar Haberi

C2 belgesi için gerekli evraklar

C2 yetki belgesi nedir?

C2 yetki belgesi, yurtiçi ve/veya uluslararası ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belgeye deniyor. C2 belgesinin alınabilmesi için bazı kıstaslar aranıyor. Örneğin, belgeye kaydedilecek araçların ticari olması isteniyor.


C2 yetki belgesi için aranan şartlar

* Belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekiyor. 

* C2 yetki belgesi almak isteyenlerin en az 11 birim araç ile 440 ton asgari kapasiteye sahip olması, Odaya kayıtlı olması ve kayıtlı sermayenin en az 100.000 TL olması ve bu şartların tüm faaliyet süresince sağlanması gerekiyor.

* C2 yetki belgesinde 440 ton asgari kapasiteyi sağlayacak taşıtların yaşı 14 yaşından büyük olmaması gerekiyor.

* 14 yaşından küçük araçlarla 440 ton asgari kapasite sağlandıktan sonra en fazla 20 yaşına kadar araç eklenebiliyor.

* 20 yaşından büyük araçlar...