26 / 11 / 2024

cadde dükkan kiralarında artış

cadde dükkan kiralarında artış

İşlerini büyütmek için AVM'lere yönelen perakendeciler marka bilinirliklerini artırmak için ise caddeleri tercih ediyor. Özellikle uluslararası markalar ‘flag ship' adı verilen prestij mağazalarını caddelerde açıyor ve yerliler de onları takip ediyor.

1954'de Esnaf Birliği kongresinde dükkan kiraları gündeme gelmiş! Kiralar serbest bırakılacak!

1954 yılında Esnaf Birliği Kongresi'nde dükkan kiralarının 1955 yılında itibaren serbest bırakılması konusu masaya yatırılmış.

1954 yılında dükkan kiralarının artmasını önleyecek yeni tasarı hazırlanmış!

1954 yılında Ticaret Bakanlığı, dükkan ve ticarethane kiralarının serbest bırakılmaması konusunda tasarı hazırlığına girmiş.

Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artı! Cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı!

Konut kiraları gündemden düşmezken, mağaza ve iş yeri kiraları da yükselmeye devam ediyor. Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artarken, cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı.

Ankara Büyükşehir’den Ulus İşhanı’nda kiralık 57 dükkan ve depo!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Altındağ Ulus İşhanı’ndan yer alan 57 adet dükkanı ve depoyu 10 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 10 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!

Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.

1938 yılında Çemberlitaş bahçe içine alınması için 6 dükkan ve iki bina istimlak edilmiş! 

1938 yılında Çemberlitaş'ın bahçe içine alınmasına karar verilmiş. Fakat bu kapsamda tam şeklini alabilmesi için bahçenin etrafındaki 6 dükkan ve iki bina istimlak edilmiş.

1952'de dükkan kiralarına büyük tepki! Esnaf bu kiraları ödeyemez!

1952 yılında dükkan kiralarının artırılmasın bir sene sonra ise serbest bırakılmasına dair tasarı aleyhine esnaf harekete geçmiş. 

1954 yılında kira sorunu: Kiralar serbest bırakılmasın!

1955 yılında mağaza ve dükkan kiralarının serbest bırakılacağı kararı konut kiralarını da etkileyeceğinden vatandaş tedirgin olmaya başlamış. 

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü'nden Sultan Ahmet'te kiralık dükkan ilanı!

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü, Azap Kapıda Hacı Ama Mahallesi'nin, Yenikapı Caddesi'ndeki beş dükkan kiralıkmış.

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

cadde dükkan kiralarında artış Haberi

cadde dükkan kiralarında artış

İşlerini büyütmek için AVM'lere yönelen perakendeciler marka bilinirliklerini artırmak için ise caddeleri tercih ediyor. Özellikle uluslararası markalar ‘flag ship' adı verilen prestij mağazalarını caddelerde açıyor ve yerliler de onları takip ediyor. Artan talep caddelerdeki kiraların son iki yılda yüzde 30'a yakın yükselmesine neden oldu. Bu yıl da yüzde 10 dolayında artış bekleniyor.


Türkiye'de son 10 yılda perakende sektörünün büyümesinde alışveriş merkezlerinin (AVM) rolü yadsınamaz. Markalar pazar paylarını ve iş hacimlerini AVM'ler sayesinde büyüttü. Bu durum bir dönem caddelerin geleceğinin sorgulanmasına bile neden olmuştu. Ancak bugün caddelerde mağaza açmak markalar için bir prestij meselesi haline gelmiş durumda. Pek çok perakendeci marka bilinirliğini artırmak ve sürdürülebilir kılmak için caddelere yöneliyor. Daha çok görünür olunması, AVM'lere göre daha az olmaları, açık hava farklılığı,...