07 / 05 / 2024

Çankayada boş gecekonduların yıkımı sürüyor

Çankayada boş gecekonduların yıkımı sürüyor

Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri, kullanılmayan ya da kağıt toplayıcıları tarafından işgal edilen ve çevre halkına rahatsızlık veren sahipsiz gecekonduları yıkmaya devam ediyor. İşte çalışmaların ayrıntıları...

ABD'de ofis boşluklarının rekor seviyelere çıkması endişeleri artırdı!

Pandemiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, ABD'de ofis boşluklarını da rekor seviyelere çıkarırken yaşanan bu durum da endişeleri artırdı.

TÜVTÜRK'ten yeni düzenleme! Arabası olanlar mutlaka baksın! Bunu yapmayanlar eli boş dönecek!

Milyonlarca taşıtın muayene edildiği TÜVTÜRK yeni düzenlemeye gitti. Yeni uygulamadan haberi olmayan araç sahipleri, hiçbir işlem yaptıramadan eli boş dönüyor.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Ev sahibi kiracı sorununda yeni boyut! Kiracı klima taktırdı, ev sahibi evi boşaltın dedi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan  tahliye kavgaları hızla devam ediyor. Şimdi de bir ev sahibi klima taktıran kiracısının evini boşaltmasını istedi.

Bayramda cüzdanınız boş kalmasın! Bu Yapı Kredi’nin Bayram Kredisi tam size göre! İşte detaylar!

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların harcaması da arttı. Bayramda cüzdanın boş kalmasını isteyemeyenler alternatif yollar aramaya başladı. Tam da bu esnada Yapı Kredi imdadınıza yetişiyor.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

İTÜ ARI Teknokent binası mahkemelik oldu! Boğaz’ın silüetini bozmaktan yargılanacaklar!

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

Çekmeköy'de gecekondularının yerine site yapılan sakinlerden tepki!

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde 2018'de İSKİ tarafından, derenin ıslah edileceği nedeniyle gecekonduların yıkımı yapıldı, fakat aynı yerde site inşa edildi. Çekmeköy'deki Farabi Sokak’ta yaşayan mağdur aileler, yaşadıklarını anlattı.

Korona yüzünden boşanmayın, geçici olarak ayrı daire kiralayın!

Tokyo merkezli kısa süreli kiralama şirketi Kasoku, Japonya'da 'evde kal' kampanyasında birbirlerinden bunalan çiftler için, sadece bir süre ayrı kalmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek boş daire kiralıyor...

Antalya'da doktor çifte 'evi boşaltın' diyen ev sahibine tepki!

Virüs, insandan önce insanlığı bitirdi. Ev sahibi Hasan Çiftçi, salgınla mücadele etmek için canlarını ortaya koyan doktor çifte, 17 Mart’ta ihtarname çekti. “Evimi 6 Haziran’a kadar boşaltın” dedi.

Kanal İstanbul, asıl boğazın yerini tutmaz!

Son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'da kazmanın bu yıl vurulması bekleniyor. Kanal İstanbul projesinin, ilk etapta beton ve çimento sektörüne hareket getirmesi öngörülüyor. Projenin fiyat anlamında ise boğazın yerini alamayacağı ifade ediliyor.

Kanal İstanbul, Boğaz'ın özgürlük projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.

Çankayada boş gecekonduların yıkımı sürüyor Haberi

Çankayada boş gecekonduların yıkımı sürüyor

Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri, kullanılmayan ya da kağıt toplayıcıları tarafından işgal edilen ve çevre halkına rahatsızlık veren sahipsiz gecekonduları yıkmaya devam ediyor.


Görüntü kirliliğinin ötesinde bağımlılık yapıcı zararlı madde kullananların barınması nedeniyle de çevre halkının huzurunu ve güvenliği tehdit eden boş gecekonduları tek tek tespit eden ekipler, yıkımları da oluşturulan güvenlik şeridi içerisinde gerçekleştiriyor. Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de eşlik ettiği yıkım çalışmaları sorunsuz geçiyor. Yurttaşların huzurunu ve mahallelerin güvenliğini sağlamak için gecekondu yoğun bölgelerde metruk ve tehlikeli gecekondu tespit çalışmaları yapan Çankaya Belediyesi, tapu ya da tapu tahsis belgesi olmayan ve içerisinde aile barınmayan yapıların tespitine yaz boyunca devam edecek.


Hürriyet...