07 / 05 / 2024

çarpık yerleşme

çarpık yerleşme

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerde yaşanan çarpık betonarme bina yapılaşmanın doğal güzelliklere sahip köyleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Yılmaz, şehirlerdeki çirkinliğin köylerde de yaygınlaşacağını belirtti...

İşe yerleştirme en çok hangi illerde oldu? En fazla açık olan meslekler hangileri?

İŞKUR 2023 Aralık ayına yönelik açıkladığı istatistiklere göre aralık ayında 83 bin 407’si erkek, 55 bin 482’si kadın olmak üzere 138 bin 889 işe yerleşme gerçekleşti. Peki en çok hangi meslek gruplarından eleman aranıyor?

Yeni kentsel dönüşüm yasasında tapular Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na geçecek iddiası! Yasa ile neler değişiyor?

Çarpık kentleşme, göç gibi sorunların yanı sıra deprem gibi büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalan İstanbul'un nasıl dönüşeceği merak konusu oldu. İşte TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Efe Akçelik'in konuya ilişkin açıklamaları..

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz, bugünkü köşesinde Bursa'nın deprem riskini ve kentsel dönüşümü kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün 'Deprem ve onun en çok etkileyeceği çarpık kentleşme bir Türkiye gerçeği' başlıklı yazısı...

Konutta trend değişti: Küçük yerleşim yerlerine kaçış başladı!

Agra Mimarlık Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, inşaat sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şen, küçük yerleşim yerlerine kaçışın başladığını belirterek Türkiye'de 700 bin yeni konut ihtiyacının olduğunu söyledi.

Folkart Boyalık Çeşme’de teslimler başladı!

Folkart Boyalık Çeşme’de, denizin kıyısında seçkin bir hayat başlıyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, konuya ilişkin açıklamasında “İzmir’de bir projeyi daha tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Folkart Boyalık Çeşme, en güzel butik projelerimizden biri oldu” diye konuştu.

Ankara'daki gökdelen sorunu nasıl çözülecek?

Ankara'da yer alan gökdelenler şehrin silüetini büyük ölçüde bozuyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Gürel bugünkü köşe yazısında Ankara'nın çarpık kentleşme sorununu kaleme aldı. İşte Gürel'in o yazısı...

Kentsel dönüşümde hangi noktalara dikkat edilmeli?

Depremler, doğal afetler, çarpık kentleşme, hasarlı ve bakımsız yapılar... Fiziki kullanım ömrü bitmiş yapıların ciddi şekilde can ve mal kaybına sebep olduğu pek çok kez Türkiye'de yaşandı ve görüldü. Peki kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Vatandaşlar dönüşüm sürecinde ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

çarpık yerleşme Haberi

çarpık yerleşme

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerde yaşanan çarpık betonarme bina yapılaşmanın doğal güzelliklere sahip köyleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Kentleri, plansız projesiz konutlaşmadan kentsel dönüşüm projeleri ile kurtarmaya çalışırken, köylerin ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, köylerle yaşayan insanların konut yapmadaki betonarme eğilimlerini iyi yönetemedikleri taktirde şehirlerdeki çirkinliğin buralarda da yaygınlaşacağını kaydetti. 


Köylerdeki çirkin betonlaşmanın önüne geçmek için bir dizi tedbirler ve yatırımlar yapılması gerektiğini bildiren Başkan Yılmaz, "İnsanları çok katlı kentsel yoğunluğun artırıldığı yerlerden kurtaracak çözümler aranmalı, sosyal ve teknik alt yapısı tamamlanmış, ekonomisi ve ulaşımı güçlendirilmiş yeni salanlar oluşturulmalıdır. Köylerimizin betonarme, çirkin sıvasız binalar ile çirkinleştirilmesi, şehirlerimizin çirkinleşmesi kadar önemlidir. 

Köylerimizde yöresel mimariyi öngören ve geleneksel yapı malzemelerini kullandırmayı özendirecek çalışmalar yapılmalıdır." şeklinde konuştu. 


Milat...