05 / 05 / 2024

çatı sektörü kentsel dönüşüm

çatı sektörü kentsel dönüşüm

Sektörün üretim kapasitesinin ise 2008 yılında 220 milyon metrekare iken, 2013 yılında 250 milyon metrekarenin üzerine çıktığını söyleyen Yavuz, üretim kapasitesinin halen pazar paylarının yaklaşık iki katı seviyesinde bulunduğunu kaydetti...

Çatı sektörü kentsel dönüşümle büyüyor!

İnşaat sektörünün son yıllardaki hızlı gelişimiyle birlikte çatı sektörü de büyüdü. Sektörün üretim kapasitesi, 2008 yılında 220 milyon metrekare iken, 2013'te 300 milyon metrekareye yaklaştı...

Çatı cephe sektörü kentsel dönüşümle ivme kazanacak!

Son dönemde büyüme ivmesi yakalayan çatı kaplama sektörü, bu yılda aynı trendini koruyacağının sinyallerini veriyor. Türkiye'de 250 milyon metrekare üretim kapasitesi bulunuyor. Çatı cephe sektörü kentsel dönüşümle ivme kazanacak...

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

İnşaat sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle frene basan inşaat sektörü, yeni projeleri hayata geçirmek için kentsel dönüşümü bekliyor.

çatı sektörü kentsel dönüşüm Haberi

çatı sektörü kentsel dönüşüm

Türkiye çatı sektörünün yaklaşık 3 milyar dolarlık büyüklüğü ile dünya pazarının yüzde 1.3'ünden fazlasını oluşturduğunu ifade eden ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, "Sektörün bu payı artırarak dünya pazarlarındaki konumunu güçlendirmesini hedefliyoruz" dedi. 



Sektörün üretim kapasitesinin ise 2008 yılında 220 milyon metrekare iken, 2013 yılında 250 milyon metrekarenin üzerine çıktığını söyleyen Yavuz, üretim kapasitesinin halen pazar paylarının yaklaşık iki katı seviyesinde bulunduğunu kaydetti. 


Sektörün 2013 yılında 2009'a göre yüzde 17 büyüyerek, 130 milyon metrekarenin üzerine çıktığını aktaran M. Nazım Yavuz, "Avrupa'da yaşanan krizin Türkiye'ye yansımaları ve döviz kurundaki hızlı artış gibi etkenler sonucunda bu yılın 2013'e göre daha durağan geçeceğini tahmin ediyoruz. 2014 yılında yüzde 4 ile yüzde 6 arasında bir büyüme bekliyoruz" diye konuştu. 2014'ün ilk aylarında hareketlilik bulunduğunu...