12 / 05 / 2024

çatıder meslek

çatıder meslek

ÇATIDER’in İNTES’le birlikte hazırladığı meslek standardı yürürlüğe girdi...

Yapay zekanın ele alacağı 20 meslek grubu açıklandı! En az çatı ustaları, inşaatçılar ve sıvacılar etkileniyor...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın en az ve en fazla etkileyeceği meslek grupları ve haberin detayları...

Gaziantep'te deprem psikolojisi meslek edindirilerek atlatılacak...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde ekonomik hayatı yeniden canlandırmak adına eni ticaret merkezleri açıyor. Bu merkezlerde, kadın ve gençlere yönelik mesleki eğitim ve iş atölyeleri ile hem meslek sahibi yapmak hem de deprem psikolojisini atlatılması amaçlanıyor. İşte ayrıntılar...

Meslek liseleri para basıyor! 2 milyar 357 milyon lira gelir elde edildi!

Meslek liselerine yönelik katsayı adaletsizliğinin yarattığı hasar, atılan adımlarla onarılmaya devam ediyor. 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü meslek liseleri yerli üretimlerle para basıyor.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Akan çatının tamir masrafını kim öder?

Çatı katında oturuyorsunuz, kiremitler kırıldı, salonunuza su akıyor. Masrafı kim ödeyecek? 

Online 'Kira Sözleşmesi Atölyesi' 18 Nisan'da yapılacak!

Türkiye’de bir ilke imza atan ve meslek profesyonellerine hukuki eğitimler vermek amacıyla kurulan “Sözleşme Akademisi” koronavirüs sebebiyle online olarak, Doç. Dr. Umut Yeniocak ile beraber atölye düzenledi. Atölyede, en çok sorulan sorular kira sözleşmeleri ve kiralar oldu...

ÇATIDER'DEN Geleceğin mimarlarına yatırım!

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin çatı sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bugüne kadar 51 okulda düzenlediği 168 eğitime 7166 öğrenci ile yaklaşık 150 akademisyen ve öğretmen katıldı.

ÇATIDER ve Demos Fuarcılık bir ilke imza atıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği ÇATIDER ve Demos Fuarcılık ‘Çatı ve Cephe Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nı hayata geçirecek. 

TOKİ Tunceli Endüstri Meslek Lisesi ihalesi yarın!

Tunceli İli Merkez İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Çaldırantepe Mevkii 16 Derslikli Endüstri Meslek Lisesi, Metal Atölyesi, Çok Amaçlı Atölye, Mobilya ve İç MekTes Atölyesi, Motor Atölyesi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

ÇATIDER Genç Çatıcılar yarışması 29 Mart'ta!

Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye iş gücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), bu kez ‘Genç Çatıcılar’ yarışması ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini yarışma ile belirleyecek. 

Sakarya Söğütlü Meslek Yüksek Okulu'nun temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Söğütlü Meslek Yüksek Okulu’nun temelini attı.

KBÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı. Bina 14 milyon TL bedelle inşa edilecek. 

Eskişehir'de Yaşar Eğitim Vakfı Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Eskişehir'de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hayata geçirilecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı.

çatıder meslek Haberi

çatıder meslek

Çatılar konusunda inşaat sektörünü ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi, sektörün sorunları için çözüm yolları geliştirmeyi misyon edinen Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), son olarak Örtü Tipi Çatı Kaplamacısı Meslek Standardı’na imza attı. ÇATIDER’in, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile birlikte hazırladığı meslek standardını Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onayladı ve standart Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Meslek standartlarının sektörün en önemli konularından biri olduğunu belirten ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, “Dernek olarak şimdiye kadar Kiremit Tipi Çatı Kaplamacısı, Panel Çatı Kaplamacısı ve Örtü Tipi Çatı Kaplamacısı olmak üzere üç ayrı meslek standardını hazırladık. Örtü Tipi Çatı Kaplamacısı Meslek Standardı Mayıs ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe de girdi.” dedi. Genelde membran olarak adlandırılan bitüm veya sentetik esaslı örtü tipi malzemeleri birleştirerek...