08 / 05 / 2024

çeçenistandan türk işadamlarına yatırım çağrısı

çeçenistandan türk işadamlarına yatırım çağrısı

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, Türk işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı. Khakimov Başkanlığındaki Çeçenistan heyeti, Adana Ticaret Borsası’ nı ziyaret etti...

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmesinde, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti. İşte ayrıntılar...

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

Türk Hava Yolları’na hizmet veren taşeron şirket çalışanlarına kadro müjdesi!

Türk Hava Yolları’na iş yapan şirketlerde çalışan personele kadro müjdesi geldi. THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde çalışan personelin kadroya alınacağı duyurdu.

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Almanya Havalimanına Türk işçi alınacak! Saatte en az 275 TL kazanmak isteyenler hemen başvursun!

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği sebebiyle, yaşanan kaosu önlemek amacıyla için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki sıcaklığını koruyor. Yetkililer, halen bazı havalimanlarının Türk işçi beklediği kaydedildi. 

çeçenistandan türk işadamlarına yatırım çağrısı Haberi

çeçenistandan türk işadamlarına yatırım çağrısı


Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, Türk işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı.


Khakimov Başkanlığındaki Çeçenistan heyeti, Adana Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Sabahattin Yumuşak, Ahmet Rende Şendağ ve ATB Genel Sekreteri Mustafa Hızlı ile konuklarını kapıda karşılayan Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Çeçen heyeti Türkiye'de gördükleri için mutlu olduklarını söyledi. Çalışkan, “Tıpkı Bosna Hersek gibi Çeçenistan da Türkiye'de 'kardeş ve dost' olarak görülüyor. Çeçenistan Türkiye’nin kardeşi. Bölgemizden Çeçenistan ile ticaret çok az, bunu geliştirmek istiyoruz. Rusya’yla alış veriş yapacağımız çok şey var. Sizlerden gaz ve enerji alıyoruz ama bizim ürünlerimizin hepsi sizlere hitap ediyor. Bu alış verişin daha da artacağını ümit ediyorum. Duygusal bağımıza bu kardeşlikle organik bağ da eklendi. Çeçenistan ile ticaretimizin...