08 / 07 / 2024

ÇED raporlarında düzenlemeler

ÇED raporlarında düzenlemeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, ÇED Raporları hakkında dava açılmasının, bir çevre mücadelesinden çok ‘yatırım düşmanlığı’ olduğunu ve bu konuda yeni yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Miras kavgaları son bulacak! Miras işlemlerinde yeni düzenlemeler belli oldu...

Miras işlemlerinde yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte kişilerin daha çok pay alabilecekleri kaydedildi. Buna göre, miras düzenlemelerinde yapılan yeni işlemler kapsamında, bir mülkten ayrılan her bireyin, mirasının yarısını tercih ettiği çocuklarına bırakabilme olanağı sağlanıyor. 

Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulamalarında yeni düzenlemeler üzerine çalıştıklarını söyledi.

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Son dönemde emeklilik süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler ve değişiklikler gündemde. Emeklilik tablosu, çalışanlara geleceğe dair daha iyi planlar yapmalarına yardımcı olan bir sistemdir. Bu tablo gerekli prim gün sayıları sigortalılık süreleri ve yaş şartları gibi faktörleri kapsar.

İkinci el otomobil fiyatlarında yüzde 40 düşüş bekleniyor: Yeni düzenlemeler tüm dengeleri değiştirdi

Son dönemde oldukça yükselen ikinci el otomobil fiyatlarının düşmesi için adımlar atılmaya başlandı. Yakında ikinci el piyasasında yüzde 40'a varan fiyat indirimlerinin görülmesi bekleniyor. İşte yapılan yeni düzenlemeler ve ikinci el pazarında son durum....

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

Dolar 2023 yılında düşecek mi yükselecek mi? sorusunun net yanıtı şimdi belli oldu! Doları olanlar koşsun!

Dolar kuru haftanın başından itibaren yatay seyrine devam etti. Haftayı düşük seviyelerle kapatırken yatırımcılar doların 2023 yılında düşecek mi, yükselecek mi? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte o sorunun net yanıtı...

Türkiye bakır ihracatında dünyada birinci

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği bakır sektörü ürün grubunda bakır teller ihracatında dünyada ve Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Birlik, bakır alaşımları ihracatında ise dünyada ikinci sırada.

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! İstanbul, İzmir, Ankara zirvede!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, köşesinde Türkiye'deki konut fiyatlarını kaleme aldı. Yıldırım, Türkiye'nin konut fiyat artışında dünyayı solladığına dikkat çekti. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

Beyoğlu’nda pazar sabahı depremi! Beyoğlu'nda dört katlı metruk binanın duvarı çöktü

Beyoğlu’nda dört katlı metruk binanın duvarında çökme meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İşte detaylar…

Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu! 

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2022 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri duyurdu. Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu. İşte ayrıntılar...

Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

Bitcoin ve kripto paralarında yaşanan düşüşler yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde büyük bir çöküş yaşayan LUNA'nın kripto piyasasının düşmesine neden oldu. Peki Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

Türkiye konut fiyatlarında dünya lideri!

Reel bir yatırım şeklinde konutlar 11.5 senede yüzde 393’lük toplam getiriyi buldu. Hatta son bir senede Türkiye konut fiyatlarında dünya birincisi haline geldi. 

Kriptolarda düzenlemeler sektörün önünü açacak!

Kripto para borsasına yönelik düzenlemeler için geri sayım başladı. İlerleyen günlerde hayata geçecek düzenleme ile borsada denetim kolaylaşacak. 

ÇED raporlarında düzenlemeler Haberi

ÇED raporlarında düzenlemeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporları hakkında dava açılmasının, bir çevre mücadelesinden çok ‘yatırım düşmanlığı’ olduğunu ve bazı çevrelerin siyasi mücadele aracı yöntemine dönüştüğünü söyledi ve bu konuda yeni yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 


Türkiye genelinde, enerji, maden, büyük alt ve üst yapı projeleri için alınması gereken ‘olumlu’ Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu alma zorunluluğu için siyasi arenada yeni bir tartışma başlıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, önceki gün İstanbul’da katıldığı ‘Fikir Sofrası Toplantısında’ Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in “Sayın Bakan, biz müteahhitler ÇED raporunu alınca öz sermaye koyuyoruz ve ayrıca finansman bularak işe başlıyoruz. Ancak, bir süre sonra birileri, İdari Mahkemeye gidiyor ve rapor iptal ediliyor.


Bu raporların bozulamaması için bir...