05 / 05 / 2024

Çelik ihracatçıları ek vergi

Çelik ihracatçıları ek vergi

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

Depreme karşı güvenli mekanlar için çelik yapı şart!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek yaptığı açıklamada geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı daha hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk sarabileceğini söyledi.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Vize sıkıntısı had safhada! İhracatçılar vize alamayınca yurt dışı ziyaretler askıya alındı!

Son günlerde iyice ayyuka çıkan vize sorunu ihracatçıları bezdirdi. Çoğu ihracatçı vize alamadığı için yurt dışı müşteri ziyaretlerini ertelemek zorunda kalırken, bu durumun Türkiye’nin ihracatına darbe vuracağı belirtiliyor.

İhracatçılar isyan etti: TCMB baskıları kaldırsın! Kredi muslukları açılmazsa sanayici zor günler yaşayacak!

Ekonomi yönetiminin uyguladığı düşük kur-düşük faiz politikası ihracatçıları isyan ettirdi. Yüksek enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle maliyetlerin her geçen gün arttığından yakınan ihracatçılar, kredi muslukları açılmazsa sanayicinin zor günler yaşayacağını belirtiyor.

Memur maaşları ek zamla kaç TL oldu? En düşük memur maaşını gören inanamadı! Hemen yeni rakamlara bakın!

Milyonlarca memur merakla zamlı maaşlarını bekliyor. Memur maaşları ek zamla kaç TL oldu? En düşük memur maaşını gören inanamadı! Hemen yeni rakamlara bakın!

Memur maaşları ek zamla kaç lira oldu? En düşük memur maaşını duyan buz kesti! Şimdi zamlı maaşlara bakın!

Milyonlarca memur ve memur emeklisi Ocak zamlı maaşlarının kaç lira olduğunu merak ediyor. Memur maaşları ek zamla kaç lira oldu? En düşük memur maaşını duyan buz kesti! Şimdi zamlı maaşlara bakın!

Çelik ihracatçıları ek vergi Haberi

Çelik ihracatçıları ek vergi

Amerikan Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den çelik ithalatına yönelik olarak ek vergi uygulamasının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi.

Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) yaptığı açıklamaya göre, ABD Başkanı Trump, Mart 2018 tarihinde çelik ithalatının ABD çelik endüstrisini üretim gereksinimlerini yeterince karşılayamayacağı bir noktaya kadar zayıflatmakla tehdit ettiğini savunmuş ve yetkisini kullanarak dünyanın dört bir tarafından çelik ithalatına yüzde 25 tarifeler getirmişti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Trump daha sonra ağustos ayında Türkiye'den çelik ithalatında vergileri yüzde 50'ye kadar ikiye katladığını duyurmuştu. ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Trump'ın Türkiye'den çelik ithalatına yönelik olarak ek vergi uygulamasının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi.

"İki yıllık mücadelenin sonucu"


Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan, "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi...