03 / 05 / 2024

Çelik sektörü 2014te ne kadar ihracat yaptı

Çelik sektörü 2014te ne kadar ihracat yaptı

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı Ocak ayında miktar bazında 1,2 milyon ton, değer bazında ise 865 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Çelik sektörü enerjisinin yüzde 25’ini yenilebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor!

Türk demir-çelik sektörü, bu hedefe katkı koyacak olan AB destekli Karbon Yönetimi İçin Kümeler Arası İş Birliği Projesi başlatıldı.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

İşte Arçelik çamaşır makinelerinin en ucuz adresleri! 13 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Beyaz eşya sektörünün öncü markalarından Arçelik'in kapasitesi 6, 7, 8, 9, 10 ve 12 kilogram olan çamaşır makinesi modelleri her ihtiyaca cevap veriyor.  Peki, Arçelik çamaşır makineleri en ucuz nerede satılıyor?

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Arçelik Çamaşır Makinesi Kaç TL? En uygun fiyata nerden alınır? Özellikleri  neler? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

Beyaz eşya sektöründe dünyanın lider markası ünvanına sahip Arçelik çamaşır makinesi ortaya koyduğu üst düzey yıkama performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni nesil teknolojiye ve teknik donanıma sahip Arçelik çamaşır makinesi hakkında merak edilenler..

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Arçelik çamaşır makinelerinde indirim! Son gün 28 Şubat!

Beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında olan Arçelik, çamaşır makinelerinde indirim başlattı. 28 şubat tarihine kadar geçerli olacak olan bu indirim kampanyasını sakın kaçırmayın. Detaylar haberimizde...

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Çelik sektörü 2014te ne kadar ihracat yaptı Haberi

Çelik sektörü 2014te ne kadar ihracat yaptı

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2015 yılı Ocak ayı verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın ilk ayına göre yüzde 21,7 düşüş ile 865 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 15,4 azalış ile 1,2 milyon ton olarak gerçekleşti.


Çelik sektörünün direkt ihracatına diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri  de eklendiğinde Türkiye’nin 2015 yılının ilk ayındaki toplam çelik ihracatı; miktar bazında 1,2 milyon ton; değer bazında ise 1 milyar doları aştı.


2015 Ocak ayı rakamlarına göre; bölgeler bazında liderlik yüzde 18,6’lik düşüşe rağmen 421 bin tonla Ortadoğu bölgesinin oldu. Bu bölgeyi 203 bin tonla Kuzey Amerika ülkeleri, 164 bin tonla AB, 159 bin tonla Orta ve Güney Amerika ülkeleri ve 114 bin tonla Kuzey Afrika ülkeleri izledi.

Bu dönemde...