18 / 07 / 2024

Çelik üretimi nasıl

Çelik üretimi nasıl

Çelik İhracatçıları Birliği; çelik üretiminde maliyetleri azaltmak için dünyada kullanılan teknolojik yöntemleri mercek altına aldı. Bu yöntemlerden biri de “ cüruf atıkları ” nın değerlendirilmesi...

Ham çelik üretimi nisan ayında senelik oranda arttı!

Türkiye'nin ham çelik üretimi, nisan ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,4 artış ile 2,8 milyon tona kadar yükselmiş oldu. Türkiye'nin ham çelik üretimi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre artış yaşadı.

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Türkiye'de ham çelik üretimi 9 ayda 24,5 milyon ton azaldı

Türkiye'nin ham çelik üretimi ocak-eylül döneminde, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 10,1 azalarak 24,5 milyon ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin ham çelik üretimi yüzde 8,4 artarak 2,9 milyon tona yaklaştı

Küresel ham çelik üretimi eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,5 azalarak 149,3 milyon ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Yumurta üretiminin düşmesi fiyatlara nasıl yansıyacak? İşte A101, Migros, Carrefoursa 16 Nisan 2022 fiyat listesi...

Tavuk yumurtası üretimi sadece yüzde 0,2 arttı. Peki bu artış market raflarıbdaki yumurta fiyatlarına nasıl yansıyacak? Güncel yumurta fiyatları ne kadar? İşte A101, Migros, Carrefoursa yumurta fiyat listesi...

Tavuk eti üretiminin artması arz talep dengesini nasıl etkiledi? İşte Migros, Et ve Süt Kurumu 16 Nisan fiyat listesi

Tavuk eti üretimi şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 arttı. Peki tavuk eti üretiminin artması arz talep dengesini nasıl etkiledi? Tavuk eti fiyatlarında son durum ne? İşte Migros, Et ve Süt Kurumu, Carrefoursa 16 Nisan 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

Depreme dayanıklı bina nasıl olmalı?

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, binaların depreme karşı nasıl güçlendirildiğini anlatarak, depreme dayanıklı binaların özelliklerini anlattı. 

Ham çelik üretimi Ekim ayında arttı!

Türkiye'nin ham çelik üretimi, Ekim 2020'de geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 19,4 yükselişle artarak 3.2 milyon ton olarak gerçekleşti.

Ham çelik üretimi Eylül ayında arttı! 

Türkiye'nin ham çelik üretimi, Eylül 2020'de geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 18 artarak 3.2 milyon ton olarak gerçekleşti.

Ham çelik üretimi Temmuz ayında arttı!

Türkiye'nin ham çelik üretimi, Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,5 arttı ve 3,1 milyon ton oldu.

Çelik üretimi nasıl Haberi

Çelik üretimi nasıl

Dünyanın birçok ülkesinde cüruf atıkları teknolojik gelişimle; kimyasal bileşimine bağlı olarak ayrıştırılabiliyor ve demiryolundan çimentoya, asfalttan çatı sistemlerine kadar birçok alanda tekrardan kullanılabiliyor. Üretim maliyetlerinde tasarrufu sağlayan diğer metotlar ise “metalurjik katkı malzemeleri” ve “hurda sahası yönetimi”…  ‘Çelik Teknoloji Seminerleri’nin üçüncüsünde üretimde maliyet kontrolü için uygulanabilecek tüm teknolojik gelişmeler sektör temsilcilerine aktarıldı.

Çelik İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş.’nin eğitim misyonu kapsamında sürdürdüğü “Çelik Teknoloji Seminerleri”nin üçüncüsünde “Çelik Üretiminde Maliyet Kontrolüne Yönelik Teknolojik Gelişmeler” konusu ele alındı. Açılışını Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci’nin yaptığı seminere, seminer ortağı Harsco Metal ve Minareller Firması Genel Müdürü Franco Bruno ve firma temsilcilerinin sunumları ile devam edildi. Dünyanın birçok ülkesinde cüruf atıkları yönetimi, sistemleri geliştiren ve uygulayan...